"Bailes, uztraukums, sveškauns?"; Jurģis Liepnieks nespēj aprakstīt sajūtas pēc Trampa un Baidena debatēm

© Dmitrijs Suļžics/MN

Aizvadītajā naktī (pēc Latvijas laika) notika vienas no nozīmīgākajiem priekšvlēšanu notikumiem ASV. Viens otram pretim stājās tagadējais prezidents Džo Baidens un bijušais, kā arī potenciālais prezidents Donalds Tramps.

Apskatnieki pēc debatēm prognozē absolūtu Trampa pārsvaru. Ir skaidrs, ka Trampa nākšana pie varas var būtiski izmainīt situāciju Eiropā, it īpaši visā, kas saistās ar karu Ukrainā un NATO.

Jurģis Liepnieks savā mikroblogošanas vietnes "X" kontā raksta: "Grūti aprakstīt sajūtas pēc Trampa-Baidena debates. Bailes, uztraukums, sveškauns? Kas notiek ar Ameriku, kas notiks ar Ukrainu, Krieviju, pasauli? Baidens, visu cieņu, bet nav fiziski piemērots amatam. Trampa uzskati par NATO, Ukrainu, maigi izsakoties biedējoši."

Diskusijā iesaistās Kaspars Meļķis: "Tas jau sen bija skaidrs no Neita Silvera aptauju analīzes, ka Trampam ir lielākas izredzes. Ja tu to esi pamanījis tikai tagad, tad esi dzīvojis vēlmju domāšanā. Domāju, ka nekāda katastrofa ar Trampu neiestāsies. Kaut kas būs sliktāk, kaut kas būs labāk. Dzīve nav rožu dārzs."

Liene Cipule, tāpat kā daudzi citii neizprot, kāpēc ASV plāno balsot tikai par šiem diviem cilvēkiem, neapspriežot citus kandidātus: "Es tiešām nesaprotu, kā šie abi vīri var būt labākais, kas ASV ir, lai ievēlētu prezidentu... Vai nu sabiedrība ir galīgi nodegradējusies vai sistēma. Neticami, ka tas notiek."