Svarīga informācija tiem autovadītājiem, kas izmanto digitālos tahogrāfus

© Pixabay

No šī gada 1. jūlija mainīsies digitālā tahogrāfa vadītāja karšu saņemšanas kārtība, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijā (ATD).

Kā norāda ATD pārstāvji, 1. jūlijā stājas spēkā grozījumi Ministru kabineta noteikumos, kas paredz nodrošināt digitālā tahogrāfa vadītāja kartes saņēmēja fotogrāfijas un paraksta atveidojuma iegūšanu no transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistra un atteikšanos no dokumentu kopijām, kas jāpievieno iesniegumam.

Jaunais regulējums paredz arī iespēju vadītāja kartes pakalpojumu saņemt attālināti, aizpildot speciālu tiešsaistes formu ATD mājaslapā un identifikācijai izmantojot vienoto valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā "www.latvija.lv" pieejamos personas identifikācijas līdzekļus.

Savukārt gadījumā, ja digitālo fotogrāfiju un paraksta atveidojumu nav iespējams iegūt no iepriekš minētā reģistra, jo, piemēram, autovadītāja apliecība izsniegta citā Eiropas Savienības (ES) valstī, būs jāierodas ATD.

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

Svarīgākais