Sākas Baltijā lielākās orientēšanās sacensības „Kāpas trīsdienas”

© publicitātes foto

Vairāk nekā 1850 dalībnieki no 12 valstīm, 157 orientēšanās klubi, 111 ģimenes... Tāda ir statistika Baltijā lielākajām orientēšanās sacensībām „Kāpas trīsdienas”, kas šogad no 28. līdz 30. jūnijam notiks Daugavpils pusē, informē pasākuma organizatori.

Iecienītās daudzdienu sacensības noritēs jau 36. reizi, un tās rīko orientēšanās klubs „Kāpa”, sadarbībā ar Daugavpils valsts pilsētas pašvaldību, Latvijas orientēšanās federāciju un orientēšanās klubu "Stiga". „Kāpas trīsdienas” ir īsti orientēšanās svētki un vispopulārākās sacensības Baltijā, kas izceļas ar aizraujošām sacīkstēm, dažādām papildu distancēm, kā arī kultūras programmu. Turklāt „Kāpas trīsdienas” otrās dienas sacensības elites grupām ir iekļautas pasaules ranga ieskaitē.

Pērn Rojas pusē devīto uzvaru elites grupā „Kāpas trīsdienās” guva Aija Skrastiņa, otrajā vietā ierindojās Laura Puķīte, bet trešajā vietā Kristīne Kokina. Vīriešu konkurencē par uzvaru sīvi spēkojās divi visu laiku labākie Latvijas orientieristi - Edgars Bertuks un Mārtiņš Sirmais -, un Sirmais uzvarēja jau 11. reizi. Vienīgā reize, kad Sirmais ir startējis “Kāpā” un nav uzvarējis kopvērtējumā, bija 2006. gadā, kad triumfēja Bertuks.

Mārtiņš Sirmais arī šogad startēs „Kāpas trīsdienās”, un starp vairāk nekā 40 sportistiem elites grupā viņam konkurenci sastādīs gan aizvadītā gada trešās vietas ieguvējs Rihards Krūmiņš, gan šī gada Baltijas čempions, daudzkārtējais Igaunijas čempions Lauri Silds. Savukārt elites klasē sievietēm startam pieteikušās 17 sportistes, tostarp pieredzējušās Latvijas orientieristes Irita Puķīte, Aija Skrastiņa, Laura Vīķe.

Bez cīņas par uzvaru trīs dienu kopvērtējumā, „Kāpas trīsdienās” dalībnieki varēs sacensties arī par vairākām citām balvām un tituliem - spēcīgākais orientēšanās klubs, spēcīgākā ģimene un balva par ātrāko finiša sprintu.

Sacensību centrs atradīsies pie Ruģeļu ūdenskrātuves, tās apkaimē notiks sacensības otrajā un trešajā dienā, savukārt pirmajā dienā starts Daugavpils Jaunajā Forštatē, pie karjera „Kāpas”.

Svarīgākais