Pieņemts galējais lēmums, kur Jūrmalā būvēs katastrofu pārvaldības centru

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Jūrmalas dome ceturtdien apstiprinājusi lokālplānojumu iecerētajai katastrofu pārvaldības centra būvniecībai.

Domes sēdē apstiprināts lokālplānojums zemes vienībai "Kauguri 0505", kā arī lokālplānojuma grafiskā daļa, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi.

Zemesgabala teritorija atrodas starp Talsu šoseju, Engures, Mērsraga un Raga ielu. Lokālplānojuma attīstības iecere ir katastrofu pārvaldības centra ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsības depo, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta struktūrvienības un Valsts policijas atbalsta punkta būvniecība.

Lokālplānojums izstrādāts, lai veiktu izmaiņas pilsētas teritorijas plānojumā, grozītu un detalizētu teritorijas plānojuma nosacījumus zemes vienības daļai, detalizēti plānojot zemes vienības daļu, kurā paredzēta publiskās apbūves teritorija, kas pieļauj katastrofu pārvaldības centra būvniecību.

Plānoto izmaiņu publiskās apspriešanas laikā notika viena publiskās apspriešanas sanāksme. Saņemti divi iedzīvotāju iesniegumi ar iebildumiem pret izstrādāto lokālplānojuma redakciju. Iesniegtie viedokļi ir pieņemti informācijai, bet to iesniedzējiem sniegts skaidrojums.

Svarīgākais