Pabriks: Lai stiprinātu militāro drošību, Latvijā jārod veids, kā attīstīt ekonomiku

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Bez attīstītas ekonomikas nevar runāt par militāri spēcīgu valsti, intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" teica domnīcas "Northern Europe Policy Centre" direktors, politoloģijas doktors, kā arī bijušais aizsardzības un ārlietu ministrs Artis Pabriks (LA).

Viņš akcentēja, ka, lai stiprinātu militāro drošību, Latvijā jārod veids, kā attīstīt ekonomiku, kas novestu arī pie ātrākas militārās drošības stiprināšanas.

"Latvijā jāatrod veids, kā, ieguldot arī aizsardzībā un drošībā, varam attīstīt ar ekonomiku," teica Pabriks. Vienlaikus viņš norādīja, ka ekonomika pašlaik "buksē" arī citās valstīs.

Pabriks uzsvēra, ka pēc iespējas ātrāk jānāk klajā ar valsts pasūtījumiem Latvijas industrijai. "Bez nacionālā pasūtījuma militārajā industrijā attīstība nenotiks," teica Pabriks.

"Mums ir jāmazina papīru gūzma," teica Pabriks, runājot par birokrātijas mazināšanu, akcentējot, ka pašlaik ar birokrātijas mazināšanu bieži vien saprot cilvēkresursa mazināšanu, taču dažādas izmaiņas, kas pieņemtas un bez kurām var iztikt, paliek.

Pabriks norādīja, ka šāda sloga mazināšana arī sniegtu ieguldījumu ekonomikas attīstībā.

Latvijā

21.jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli norisināsies Dārza svētki, un šogad, atzīmējot SIA "Jaunmoku pils" 20 gadu jubileju, tie tiks aizvadīti tēmas "Tikšanās, satikšanās un atkalredzēšanās" formātā, aģentūru LETA informēja svētku rīkotāji.