Traģēdija pēc traģēdijas uz Liepājas šosejas. Aculiecinieks detalizēti pastāsta par notikušo

© Depositphotos

Uz Liepājas šosejas vakar piedzīvota kārtējā traģiska divu automašīnu avārija. Trešdienas rītā pēc sadursmes ar kravas auto bojā gājuši divi “Citroen” markas spēkrata pasažieri, vēsta "Degpunktā".

Kravas mašīnas šoferis centās izvairīties no sadursmes ar pretim braucošo vieglo spēkratu, taču neveiksmīgi - abi iekšā sēdošie cilvēki gāja bojā notikuma vietā.

“Priekšā mašīnu nebija, pretī brauca dažas vieglās mašīnas. Un tad kaut kur no vidus izbrauca pretējā joslā tas vieglais “Citroen”. Nesapratu - gribēja apdzīt, vai arī nē, jo viņš tā pa diagonāli brauca te uz apmali. Es domāju, viņš vienkārši iebrauks grāvī, vai ko. Es bremzēju,” par notikušo stāsta kravas auto vadītājs.

“Kad starp mums jau bija daži metri, nu, tā kā līdz ugunsdzēsēju mašīnai, viņš asi grieza pa labi un ietriecās man priekšā. Nāca pretī, es nevarēju vēl tālāk pārkārtoties, lai viņam vietu atbrīvotu, bet viņš mierīgi varēja te pa ceļa malu nobraukt. Ceļa mala ir plata, varēja mierīgi tikt garām. Pat ja viņš iebrauktu te zālē, būtu viens zilums, maksimums, bet tā - cilvēki ir gājuši bojā, es pat nezinu,” turpina “fūres” šoferis.

Jau ziņots, ka pie “Citroen” stūres bija nepilngadīgais, viņam bija mācību braukšanas atļauja un auto bija aprīkots ar zīmi; automašīnā atradās arī pusaudža mamma ar atbilstošu stāžu, apstiprina Ingus Ukstiņš, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa priekšnieks. Jaunais vadītājs zaudēja kontroli pār auto.

Zināms, ka viens no bojāgājušajiem ir Latvijas Jaunatnes basketbola līgas un Nacionālās līgas komandu spēlētājs Emīls Līcītis. Kopā ar māti pusaudzis bija ceļā uz basketbola nometni.

Kopumā divu dienu laikā uz Liepājas šosejas notikušas trīs avārijas ar bojāgājušajiem, dzīvību zaudējuši seši cilvēki.

Latvijā

21.jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli norisināsies Dārza svētki, un šogad, atzīmējot SIA "Jaunmoku pils" 20 gadu jubileju, tie tiks aizvadīti tēmas "Tikšanās, satikšanās un atkalredzēšanās" formātā, aģentūru LETA informēja svētku rīkotāji.

Svarīgākais