Tieslietu padome veikusi tiesnešu rotāciju

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Tieslietu padome šodien piecus pirmās instances tiesas tiesnešus pārcela apgabaltiesas tiesnešu amatos, aģentūru LETA informēja padomē.

Tieslietu padome nolēma pārcelt tiesnesi Inesi Tumanovu no Zemgales rajona tiesas uz Vidzemes apgabaltiesas Madonas tiesu namu, kur viņa sāks darbu 11.jūlijā.

Tiesnesi Ingunu Gaili no Rīgas rajona tiesas nolemts ar 15.jūliju pārcelt uz Kurzemes apgabaltiesu, bet tiesnesi Kristīni Zdanovsku no Rīgas pilsētas tiesas ar 30.augustu - uz Rīgas apgabaltiesu.

Tiesnesi Baibu Jakobsoni no Rīgas rajona tiesas ar 2.septembri pārcels uz Rīgas apgabaltiesu, bet tiesnesi Santu Bernhardi - ar 2.decembri no Rīgas rajona tiesas uz Vidzemes apgabaltiesu.

Visi tiesneši uz apgabaltiesu tiesnešu amatiem pieteicās konkursā un piedalījās atlasē. Pamatojoties uz pilsētas tiesas un apgabaltiesas tiesneša amata kandidātu atlases komisijas lēmumu vai Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas lēmumu, viņi tika iekļauti vispārējās jurisdikcijas apgabaltiesas tiesneša amatu kandidātu sarakstā.

Amata maiņa nozīmēs arī lielāku atalgojumu - šogad rajona tiesu tiesnešu bāzes alga ir noteikta 3858 eiro mēnesī, bet apgabaltiesu tiesnešiem - 4630 eiro mēnesī.

Latvijā

Nākamnedēļ Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Kurzemes reģiona nodaļa sadarbībā ar Tukuma novada pašvaldību, kompāniju "Enefit" un vīna darītavu "Mazburkas" organizēs biznesa forumu "Uzņēmumu finansējuma stratēģijas: no teorijas līdz praksei", kurā diskutēs par finansējuma piesaistes iespējām uzņēmumiem, liecina LTRK publiskotā informācija.

Svarīgākais