Daugavpiliešus tiesās par manipulācijām ar futbola rezultātiem; starp apsūdzētajiem arī spēlētāji

© Eduards Dundurs / F64

Prokuratūra nodevusi Latgales rajona tiesai krimināllietu, kurā piecas personas apsūdzētas par organizētā grupā veiktām manipulācijām ar sporta sacensību rezultātiem, aģentūru LETA informēja prokuratūra.

Kā uzskata apsūdzība, divas no apsūdzētajām personām izveidoja organizētu grupu, lai ar manipulācijām sporta organizācijas rīkotajās sporta sacensībās, liekot likmes sporta totalizatoros uz iepriekš sarunātu rezultātu, gūtu no tā pelņu.

Manipulāciju izpildei apsūdzētās personas iesaistījušas Latvijas futbola virslīgas un Latvijas futbola 1. līgas futbola klubu spēlētājus, piedāvājot viņiem par samaksu veikt darbības, kas vērstas uz sacensību gaitas un rezultāta neparedzamības pārkāpšanu un uz noteikta, iepriekš sarunāta, rezultāta panākšanu minēto līgu futbola klubu sacensībās, kuras rīkoja Latvijas futbola federācija, informēja prokuratūra.

Pēc saņemtajiem laimestiem nauda tika sadalīta starp organizētās grupas dalībniekiem un tiem spēlētājiem, kuri nodrošināja noteikto manipulāciju izpildi.

Lieta izskatīšanai nodota Latgales rajona tiesai. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka viens no apsūdzētajiem ir kādreizējais Daugavpils futbola kluba "Dinaburg" prezidents, uz mūžu no Latvijas futbola diskvalificētais Oļegs Gavrilovs, kurš iepriekš apsūdzēts arī citā kriminālprocesā par spēļu sarunāšanu. Sēdes datums vēl nav nozīmēts, jo lieta tiesā saņemta tikai 19.jūnijā.

Jau ziņots, ka starp apsūdzētajiem ir arī toreizējais virslīgas spēlētājs un pirmās līgas spēlētājs. Pirms konkrētās lietas ierosināšanas šīs personas nebija nonākušas policijas redzeslokā par šāda veida noziedzīgiem nodarījumiem, kā arī nebija sodītas arī par citiem krimināla rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Policija par pirmajām personu aizturēšanām paziņoja 2019.gadā.