"Zemgales veselības centram" iecelta jauna pagaidu valde

© Vladislavs Proškins/f64

Šodien dalībnieku sapulcē Jelgavas novada pašvaldības kapitālsabiedrībai SIA "Zemgales veselības centrs" (ZVC) iecelta jauna pagaidu valde - valdes priekšsēdētājs Kārlis Smilga un valdes loceklis Sandris Laizāns, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Smilga ir arī Jelgavas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrības "Jelgavas pilsētas slimnīca" valdes loceklis un viņa profesionālā pieredze medicīnas pakalpojumu jomas iestādes pārvaldībā ļaušot veselības centram nostiprināt un attīstīt savu līdzšinēji novērtēto vietu veselības pakalpojumu aprūpē, izmaiņas argumentē pašvaldība.

Savukārt Laizāns līdz šim darbojies gan kā ekonomists, finanšu vadītājs, tehniskais direktors, pārstāv arī savas ģimenes uzņēmumu "Tērvetes vīni", un ZVC valdē vadīs finanšu jomu un saimnieciski operatīvo darbu.

Jau ziņot, ka aprīlī ar 14 deputātu balsīm "par" Jelgavas novada dome nolēma atcelt pagājušā gada martā pieņemto lēmumu par līdzdalības izbeigšanu ZVC un oktobrī pieņemto lēmumu par centra kapitāldaļu pārdošanu.

Jelgavas novada dome ir nolēmusi apturēt kapitālsabiedrības kapitāldaļu atsavināšanas procesu un veikt ZVC izmaksu lietderības un likumības revīziju par laika posmu no 2021.gada 1.janvāra.

Pašvaldība lēmumu pamato ar to, ka tā saņēmusi vēstules no Nacionālā veselības dienesta, Latvijas Slimnīcu biedrības un Jelgavas pašvaldības ar aicinājumu nepieļaut "stabila, finansiāli sekmīga un uz attīstību vērsta veselības aprūpes uzņēmuma pārdošanu trešajām personām, kas varētu būtiski ietekmēt kvalitatīvu veselības pakalpojumu nodrošināšanu Jelgavas un visas Zemgales iedzīvotājiem".

Tāpat pašvaldība saņēmusi iebildumus par Jelgavas novada domes autonomo funkciju deleģējuma uzņēmumam "Kapitāla pārvaldes sistēmas" 2003.gada 30.decembrī tiesiskumu.

Tas licis pārskatīt šī brīža pašvaldības iespējas objektīvi un izsvērti virzīt procesu kapitāldaļu atsavināšanai, klāstīts pašvaldības paziņojumā.

Svarīgākais