FOTO. Atklāts pārbūvētais Dauderu parks; viens no vecākajiem parkiem Rīgā

© publicitātes foto

Otrdien, 25. jūnijā, Sarkandaugavā atklāts atjaunotais Dauderu parks, kas ir kļuvis par vēl vienu zaļu, labiekārtotu un ainaviski pievilcīgu vietu, kur rīdziniekiem pavadīt brīvo laiku. Parkā izbūvēts bērnu rotaļu laukums, atjaunotas vēsturiskās pilsdrupas un tornis. Savukārt kultūras pasākumu vajadzībām izbūvēta gan skatuve, gan amfiteātris, informē Rīgas dome.

Daudera parks ir viens no vecākajiem Rīgas parkiem un vietējas nozīmes aizsargājams kultūras piemineklis, kas izveidots 19. gadsimta beigās. Parka pārbūvi sāka 2020. gadā un, ņemot vērā lielo darbu apjomu, pārbūves darbi veikti trīs secīgās kārtās.

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis pauž gandarījumu par paveikto darbu: “Daudera parka pārbūve ir bijis apjomīgs un izaicinājumiem bagāts projekts, tāpēc gandarījums sasniegt mērķi un pieredzēt parka atklāšanu ir divtik liels. Sarkandaugavas iedzīvotāji iegūs vēl vienu labiekārtotu vietu sportiskām akivitātēm un brīvā laika pavadīšanai. Mērķtiecīgi strādājam pie tā, lai sakārtotu apkaimi, uzlabojot rīdzinieku dzīves kvalitāti tajā - pērn pabeidzām Dauderu salas pārvadu, kas mazina satiksmes plūsmu Sarkandaugavas centrālajā daļā; šogad noslēgusies Dauderu parka atjaunošana; šīs vasaras izskaņā sāksim būvēt Kundziņu salas tiltu, kas atslogos apkaimes ielas no kravas automašīnām, savukārt, 2026. gadā - Dauderu tramvaja pieturu, kas kalpos par ērtu mobilitātes punktu. Apkaimes iedzīvotāji sen ir pelnījuši pārmaiņas - soli pa solim ar katru paveikto projektu virzāmies uz priekšu, lai sakoptu pilsētvidi un padarītu to pievilcīgu.”

publicitātes foto

publicitātes foto

publicitātes foto