Vāc parakstus par atļauju Latvijā rīkot automašīnu postīšanas sacensības

© depositphotos.com

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par atļauju Latvijā rīkot automašīnu postīšanas sacensības.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Emīls Žukovs. Viņš secinājis, ka pašlaik nav tādu noteikumu, kas atļautu Latvijā rīkot demolēšanas derbijus, kā tas esot daudzās citās Eiropas valstīs.

Tāpēc viņš aicina izveidot atsevišķus noteikumus par izņēmumiem likumos, kas ļautu rīkot šāda veida pasākumus. Pamatā atbildība, viņaprāt, būtu jānosaka organizatoriem, ieviešot vien nelielus ierobežojumus, piemēram, par minimālu drošības karkasu un paša braucēja ekipējumu.

Žukovs zināja klāstīt, ka interese par šāda veida pasākumiem esot ļoti liela, turklāt ar katru gadu tā tikai pieaug. Šādi pasākumi notiekot daudzviet Eiropā, Amerikā un daudz kur citur. Tuvākais piemērs tam ir pasākums "RomuRing" Igaunijā.

Demolēšanas derbijs ir motosporta veids, kurā pieci vai vairāk braucēju sacenšas, apzināti satriecoties savā starpā ar saviem transportlīdzekļiem. Sacīkstēs uzvara tiek piešķirta pēdējam autovadītājam, kura transportlīdzeklis joprojām darbojas.

Svarīgākais