Ostapenko Īstbornas turnīru sāks ar maču pret kādu no kvalifikācijas turnīra veiksminiecēm

© MN

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Īstbornas "WTA 500" turnīru saskaņā ar izlozi sāks ar maču pret kādu no kvalifikācijas turnīra veiksminiecēm.

Ostapenko WTA rangā ieņem 13. vietu un turnīrā ir izsēta ar piekto numuru.

Ostapenko šis būs šogad otrais turnīrs uz zāles seguma, rīdziniecei pirmdien ciešot zaudējumu Birmingemas "WTA 250" turnīra pirmās kārtas mačā.

Ostapenko astoto reizi spēlēs šajās sacensībās. 2021. gadā rīdziniece finālā ar 6-3, 6-3 uzvarēja igaunieti Anti Kontaveitu, bet gadu vēlāk finālā ar 3-6, 2-6 zaudēja čehietei Petrai Kvitovai.

Uzvaras gadījumā Ostapenko otrajā kārtā tiksies ar britu tenisisti Keitiju Bolteru (WTA 31.) vai vēl vienu kvalifikācijas turnīra barjeru pārvarējušu tenisisti.

Ostapenko kopā ar savu pastāvīgo partneri ukrainieti Ļudmilu Kičenoku spēlēs arī dubultspēļu turnīrā, pirmajā kārtā tiekoties ar internacionālo duetu Eliksana Lešemija (Francija)/Kimberlija Cimmermane (Beļģija).

Turnīrs Īstbornā norisināsies zāles seguma laukumos un Ostapenko būs pēdējais pirms Vimbldonas čempionāta.

Latvijā

“Neatkarīgās” TV cikla “nra.lv sarunas” ir nopietnas arī tad, ja konkrētā saruna bija par jokiem. Juris Rijnieks stāstīja par viņa nodibināto teātra apmeklējumu sagatavošanas institūciju “Panna”, kas cilvēkus izklaidē un padara priecīgus ar izrādēm “stand-up” stilā. Sarunā iezīmējām šādu izrāžu vietu Latvijas teātru kopainā un nonācām līdz “Pannas” jaunā projekta “Sekss un mazpilsēta" pieteikšanai.

Svarīgākais