Dobeles novadā nosaka urnām paredzēto kapavietu lielumu

© pixabay.com

Turpmāk Dobeles novadā urnām paredzētās kapavietas tiks raktas saskaņā ar pašvaldības noteikumiem, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Oficiālajā izdevumā publiskoti grozījumi Dobeles novada domes saistošajos noteikumos "Dobeles novada kapsētu darbības un uzturēšanas saistošie noteikumi". Dokuments ir papildināts ar urnām paredzēto kapavietu lielumiem.

Pašvaldība noteikusi, ka vienvietīgā urnai paredzētā kapavieta var būt metru plata un pusotru metru gara. Dievvietīgā kapavieta urnām jārok vienādām - pusotru metru - garām malām. Trīsvietīgā urnai domātā kapavieta var būt divus metrus plata un pusotru metru gara, bet četrvietīgā platumā sasniedz divarpus metrus un ir pusotru metru gara.

Grozījumu projekts bija publicēts pašvaldības tīmekļvietnē. Publicēšanas laikā par noteikumu projektu netika saņemti sabiedrības viedokļi.

Latvijā

“Neatkarīgās” TV cikla “nra.lv sarunas” ir nopietnas arī tad, ja konkrētā saruna bija par jokiem. Juris Rijnieks stāstīja par viņa nodibināto teātra apmeklējumu sagatavošanas institūciju “Panna”, kas cilvēkus izklaidē un padara priecīgus ar izrādēm “stand-up” stilā. Sarunā iezīmējām šādu izrāžu vietu Latvijas teātru kopainā un nonācām līdz “Pannas” jaunā projekta “Sekss un mazpilsēta" pieteikšanai.

Svarīgākais