Koplietošanas auto pakalpojumu sniedzēji ierobežos automašīnu pieejamību Jāņu naktī

© Vladislavs Proškins/f64

Koplietošanas auto pakalpojumu sniedzēji ierobežos automašīnu pieejamību Jāņu naktī, liecina kompāniju "Bolt Drive" un "CityBee" sniegtā informācija.

Koplietošanas nomas pakalpojumu sniedzējs "Bolt Drive" informē, ka 23.jūnijā un 24.jūnijā no plkst.23 līdz 7 plānots ierobežot piekļuvi daļai "Bolt Drive" automašīnu. Tās automašīnas, kas atradīsies publisko svētku pasākumu apkārtnē, konkrētajā laika posmā nebūs pieejamas nomai.

Savukārt "CityBee" klienti nevarēs rezervēt automašīnas un sākt jaunus braucienus 23.jūnija naktī no plkst.23 līdz 24.jūnija plkst.8.

Savukārt no 24.jūnija plkst.8 automašīnas būs pieejamas kā ierasts.

Šie pakalpojumu ierobežojumi neietekmēs aktīvos braucienus, kurus varēs turpināt, atsākt vai pārtraukt arī ierobežojumu laikā.

"CityBee" norāda, ka, par spīti valsts iestāžu pūliņiem braukšanu dzērumā svētku laikā kontrolēt, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) dati pēdējos gados bijuši salīdzinoši nemainīgi. Jūnijā notikušo ceļa satiksmes negadījumu skaits, kuros vismaz vienam no vadītājiem konstatēts reibums, pēdējos 14 gados ir svārstījies ap 60, bet 2022.gadā šādu negadījumi bija 98, kamēr 2023.gadā - 90.

Latvijā

“Neatkarīgās” TV cikla “nra.lv sarunas” ir nopietnas arī tad, ja konkrētā saruna bija par jokiem. Juris Rijnieks stāstīja par viņa nodibināto teātra apmeklējumu sagatavošanas institūciju “Panna”, kas cilvēkus izklaidē un padara priecīgus ar izrādēm “stand-up” stilā. Sarunā iezīmējām šādu izrāžu vietu Latvijas teātru kopainā un nonācām līdz “Pannas” jaunā projekta “Sekss un mazpilsēta" pieteikšanai.

Svarīgākais