Cipule: Ir kaut kas tiešām bīstams ienācis Latvijā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Valsts policija un mediķi brīdina, ka šobrīd tirgu ir nonākušas ļoti bīstamas narkotiskās vielas. Likumsargi pieļauj, ka narkotiku lietotājiem nopietnas veselības problēmas varētu būt radījusi nekvalitatīva marihuāna, kurai klāt piejauktas citas psihoaktīvas vielas. Policisti min, kas marihuānai piejaukts klāt tā dēvētais "spaiss".

Aizvien biežāk slimnīcā smagā stāvoklī tiek nogādāti jaunieši, kuri lietojuši kādas apreibinošas vielas. Viņi paši lielākoties nespēj pateikt, kas tās ir par vielām, kuras ir lietojuši.

Mikroblogošanas vietnē "X" izcēlusies diskusija par šo tēmu.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule atklāj skaudro realitāti, kas šobrīd valda galvaspilsētā.

Kādu dienu NMPD darbinieki vienas pēcpusdiens laikā vairākkārt apmeklēja tirdzniecības centru "Origo", kur līdzcilvēki ziņojuši par pārdozējošiem jauniešiem, kuru dzīvība ir briesmās. Kopumā 10 jaunieši tika stacionēti.

Kā izrādās, tad viens no jauniešiem, kurš ticis stacionēts, vien dienu vēlāk atkal nonācis briesmās: "Mums vienā pēcpusdienā pāris stundu laikā Origo apkārtnē bija vairāk kā 10 izsaukumi pie pārdozējušiem jauniešiem,dzīvībai bīstamā stāvoklī,tika stacionēti. Vienu puisi izsaukumā satikām atkal vien dienu vēlāk un atkal atreanimējām..ir kaut kas tiešām bīstams ienācis."

Jau vēstījām, ka likumsargi pēdējā laikā novērojuši gadījumus, kad pie narkotiku lietotājiem nonākusi marihuāna, kas sajaukta ar "spaisu", kas Latvijā pirms vairākiem gadiem tirgū bija īpaši populārs un legāli nopērkams un tikai pēc mediķu un policijas saceltās trauksmes tika aizliegts.

"Šāda marihuāna varētu būt ievesta no citām valstīm, kur ir pieejama medicīniskos nolūkos, bet nelegālai tirgošanai sajaukta ar "spaisu", lai pastiprinātu iedarbību. Šādu produktu lietojot, acīmredzot, iestājas nopietnas sekas veselībai," norāda alsts policijas Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka vietnieks Sandis Radziņš.

Svarīgākais