LVC brīdina par situāciju uz Pierīgas ceļiem

© f64.lv, Edmunds Brencis

Piektdienas pēcpusdienā autobraucējiem Pierīgā ir jārēķinās ar palēninātu satiksmi, brīdina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Paredzams, ka pēdējā darbdienā pirms Jāņu brīvdienām satiksme būs palēnināta ne tikai ceļu remontdarbu dēļ, bet arī intensīvākas transporta plūsmas rezultātā, jo daudzi iedzīvotāji vēlēsies doties prom no Rīgas.

Lai svētku brīvdienās braucieni sagādātu tikai pozitīvas emocijas, LVC aicina savlaicīgi plānot maršrutus un rēķināt papildu laiku ceļam, kā arī ceļā ievērot satiksmes noteikumus, nepārsniegt braukšanas ātrumu un neveikt riskantus apdzīšanas manevrus.

Atsevišķos būvdarbu posmos svētku brīvdienu laikā būs samazināts pagaidu luksoforu skaits, tomēr lielākoties tie saglabāsies un pie intensīvas satiksmes būs jārēķinās ar ilgāku ceļā pavadīto laiku. LVC kārtējo reizi aicina būvdarbu posmos nebraukt pie sarkanā luksofora signāla.

Plānojot svētku brīvdienu maršrutus, ikviens var ieskatīties ceļu būvdarbu kartē LVC interneta mājaslapā, kur ir apkopota informācija par visiem būvdarbu posmiem un ierobežojumiem tajos.

Latvijā

Valsts konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi šogad piecos mēnešos bija 7,223 miljardu eiro apmērā, bet izdevumi - 6,97 miljardu eiro apmērā, tādējādi veidojot 253,2 miljonu eiro pārpalikumu, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā (FM).

Svarīgākais