Latvijas Krievu savienība izziņo ārkārtas kongresu

© Dmitrijs Suļžics/MN

Ņemot vērā partijai “Latvijas Krievu savienība” izteikti nelabvēlīgus 2024. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātus, partijas Valde paziņo par ārkārtējā kongresa sasaukšanu, kura galvenais mērķis būs LKS līdzpriekšsēdētāju, Valdes un Padomes pārvēlēšana, informē LKS.

Kongress notiks 2024. gada septembrī.
Esošie partijas līdzpriekšsēdētāji - Tatjana Ždanoka un Miroslavs Mitrofanovs - nekandidēs uz līdzpriekšsēdētāju amatiem partijas kongresā. Līdz ar to šī gada septembrī partijā jānotiek vadības maiņai.
Vienīgi Partijas valde ir pilnvarota līdz kongresam sniegt paziņojumus, viedokļus vai komentārus LKS partijas vārdā.

Latvijā

Ko Eiropai darīt ar Krieviju mīlošo Ungāriju; par peripetijām ap “Maskavas namu” un iespējamo Krievijas atbildes reakciju, par Eiropas atbalstu Ukrainai un mūsu tiesnešu lojalitāti, par iespējamo koalīcijas paplašināšanu; kā, aprakstot amata kandidātu, neiekulties kriminālapsūdzībā; kādēļ iezīmējusies tendence kriminalizēt aizvien vairāk darbību; vai ir pareizi, ja valsts izlūdzas ārvalstu sankcijas pret saviem pilsoņiem; vai pienācis laiks paplašināt koalīciju ar “Apvienotā saraksta” politiķiem – “Neatkarīgās” sarunas turpinājums ar tieslietu ministri Inesi Lībiņu-Egneri (“Jaunā vienotība”).

Svarīgākais