ZZS atzīst Lāci kā piemērotu kandidāti kultūras ministra amatam

© Dmitrijs Suļžics / F64

Partijas "Progresīvie" izvirzītā Agnese Lāce (P) vērtējama kā piemērota kandidatūra kultūras ministra amatam, aģentūrai LETA sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Harijs Rokpelnis.

ZZS Saeimas frakcija ar Lāci plāno tikties trešdien, 19.jūnijā plkst.13.30.

Sarunas mērķis būs "saskaņot pulksteņus", no ZZS puses iezīmējot partiju apvienībai svarīgus jautājumus un risināmās problēmas kultūras jomā, pastāstīja Rokpelnis.

ZZS frakcijas vadītājs norādīja, ka nav pamata domāt, ka būtu kādas problēmas attiecībā uz Lāces atbalstīšanu amatā.

Kā ziņots, līdzšinējā kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, bet "Progresīvie" valdes un frakcijas kopsēdē nolēma kultūras ministra amatam virzīt pašreizējo Kultūras ministrijas (KM) parlamentāro sekretāri Lāci.

"Progresīvo" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Andris Šuvajevs žurnālistiem pauda, ka partijas pārstāvji ir pārliecināti, ka Lāce ir piemērota kultūras ministra amatam, pēdējo deviņu mēnešu laikā viņa esot iedziļinājusies "visā nozares specifikā un darbībā". Pēc Šuvejeva vārdiem, izvirzītā kandidāte lieliski spēs pārstāvēt "Progresīvo" vērtības arī turpmāk.

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) otrdien tiksies ar Lāci.