Lapmežciema benzīntankā pieķer divus motociklistus; viens no tiem avarējis

© pixabay.com

Policija piektdien degvielas uzpildes stacijā Tukuma novada Lapmežciemā, strādājot izsaukuma vietā, pieķērusi divus motociklistus bez atbilstošas vadītāja apliecības.

Viens no vīriešiem benzīntankā bija avarējis, bet otrs atbraucis pakaļ radinieka nelikumīgi vadītajam motociklam, aģentūru LETA uzzināja Valsts policijā.

Piektdienā, 14. jūnijā policijā saņemta informācija, ka Lapmežciemā noticis ceļu satiksmes negadījums - kāds vīrietis, benzīntanka teritorijā vadot motociklu "Zontes", neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu, netika galā ar transportlīdzekļa vadību, iebrauca nojumes metāla stabā, krita un guva miesas bojājumus.

Notikuma vietā policisti noskaidroja, ka vīrietis vadījis nereģistrētu motociklu, kuram nav veikta valsts tehniskā apskate un īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšana. Tāpat noskaidrots, ka vīrietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests nogādāja cietušo vīrieti medicīnas iestādē.

Kamēr likumsargi skaidroja notikušā apstākļus, notikuma vietā ieradās cietušā radinieks, vadot motociklu "Suzuki", un apņēmās pieņemt vīrieša motociklu "Zontes" glabāšanā. Pārbaudot motocikla "Suzuki" vadītāja datus, konstatēts, ka arī viņam nav atbilstošas kategorijas vadīšanas tiesību, lai brauktu ar motociklu.

Pret motocikla "Suzuki" vadītāju sākts administratīvā pārkāpuma process par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas tiesību. Savukārt pret negadījumā cietušo motocikla "Zontes" vadītāju sākti pieci administratīvo pārkāpumu procesi.

Latvijā

Nākamais NATO ģenerālsekretārs, līdzšinējais Nīderlandes premjerministrs Marks Rite ir pieredzējis politiķis un alianses kurss turpināsies līdzšinējā virzienā, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.