Darbam pie nodokļu sistēmas pilnveidošanas būs turpināties

© Pixabay

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) sagaida, ka darbs pie nodokļu sistēmas pilnveidošanas turpināsies, aģentūrai LETA pauda Siliņas preses sekretārs Aleksis Zoldners.

Siliņa norāda, ka augstu novērtē ikviena nodokļu grupas dalībnieka ieguldījumu, izvērtējot un piedāvājot uzlabojumus mūsu nodokļu sistēmai. Lai nonāktu pie rezultāta un pabeigtu sākto darbu, Ministru prezidente sagaida Finanšu ministrijas piedāvātu redzējumu "par darba grupas veikuma ieviešanas scenārijiem", norāda Zoldners.

Valdības vadītāja gaida samērīgu un īstenojamu piedāvājumu, "kas nāktu par labu Latvijas tautsaimniecībai, un kurā ņemtas vērā gan budžeta iespējas, gan arī tas, lai izmaiņas netiktu veiktas uz iedzīvotāju rēķina", norāda premjerministres birojā.

Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents Andris Bite šodien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja, ka nodokļu politikas pilnveidošanas koordinēšanas grupa apturējusi darbu pie nodokļu sistēmas pilnveidošanas.

Viņš norādīja, ka Nodokļu politikas pilnveidošanas koordinēšanas grupa vairāk nekā pusotru gadu katru nedēļu analizēja visus esošos nodokļus, tostarp pamatmērķis bija darbaspēka nodokļu sloga konkurētspējas palielināšana.

Taču trešdienas, 12.jūnija, sēdē Finanšu ministrijas pārstāvji paziņoja, ka Latvijā valsts budžeta ieņēmumi pildās slikti, tāpēc nav iespējams šobrīd veikt kādas izmaiņas un ir jāgaida labāki laiki.

LDDK prezidents pauda, ka šāds paziņojums bija pilnīgi negaidīts. "Nedēļas laikā kaut kas notika. Nedēļu atpakaļ vēl viss bija pēc plāna," piebilda Bite, atzīmējot, ka nav skaidrs, kurš šādu lēmumu ir pieņēmis.

Bite arī uzsvēra, ka sociālie partneri vēlas dzirdēt skaidrojumu, kurš ir pieņēmis lēmumu par tālāko procesu apturēšanu.

Svarīgākais