Reemigrantiem un viņu ģimenes locekļiem pieejami bezmaksas latviešu valodas apguves kursi

© Andrius Ufartas / F64

Sākusies pieteikšanās Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) nodrošinātajiem bezmaksas kursiem latviešu valodas apguvei reemigrantiem un viņu ģimenes locekļiem, aģentūru LETA informēja SIF pārstāvji.

Pieteikšanās ir atvērta visu gadu, ar mācību iestāžu piedāvājumu iespējams iepazīties SIF tīmekļvietnē.

SIF atklāta konkursa "Latviešu valodas apguve reemigrantiem un viņu ģimenes locekļiem" ietvaros līdz šim brīdim ir apstiprinātas piecas organizācijas, kas nodrošinās latviešu valodas apmācības - profesionālās tālākizglītības centrs "Mācību centrs plus", profesionālās tālākizglītības centrs "PURE Academy", "Mensarius", mācību centrs "Sapņu darbnīca", biedrība "Inovāciju atbalsta centrs".

Klienti var izvēlēties sev atbilstošāko pakalpojuma sniedzēju, lai kvalitatīvi iegūtu latviešu valodas prasmes līdz augstākā līmeņa 1. pakāpei (C1).

Pēc pieprasījuma sekmīgi kursu pabeigušajiem dalībniekiem, mācību īstenotājiem būs jānodrošina iespēja kārtot valsts valodas prasmju eksāmenu.

Par reemigrantu programmas ietvaros uzskatāma persona, kura ir atgriezusies vai pārcēlusies, vai plāno atgriezties vai pārcelties no mītnes valsts uz pastāvīgu dzīvi Latvijā pēc ilgstošas prombūtnes un ir Latvijas pilsonis, Latvijas nepilsonis, persona, kurai piešķirts repatrianta statuss, vai persona, kas ir tiesīga iegūt Latvijas pilsonību reģistrācijas kārtībā Pilsonības likuma izpratnē, kā arī minētās personas ģimenes locekļi (bērns, mazbērns, vecāks, vecvecāks vai laulātais), ja tie atgriežas vai pārceļas no mītnes valsts uz pastāvīgu dzīvi Latvijā kopā ar minēto personu.