Latvijas Pasts izsludina konkursu uz valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem; alga 10225 eiro un 9202 eiro

© Dmitrijs Suļžics/MN

Atlases konkursā tiek meklēts valdes priekšsēdētājs (CEO), kura pārraudzībā būs uzņēmuma un komandas vadība, kā arī iesaistīto pušu, IT un operacionālā vadība, un valdes loceklis ar atbildību biznesa attīstības jomā (CCO), kura pārraudzībā būs kapitālsabiedrības ieņēmumi, produktu un pakalpojumu pārdošanas rādītāji. Valdē darbu turpina valdes loceklis ar atbildību finanšu vadības jomā (CFO) Andris Puriņš. Viņa pilnvaru termiņš ir 2028. gada 8. janvāris.

Pretendenti aicināti pieteikties konkursam līdz 2024. gada 05. jūlijam (ieskaitot).

Beātes Krauzes-Čebotares, Jāņa Kūliņa un Pētera Lauriņa pagaidu valdes locekļu pilnvaras būs spēkā līdz brīdim, kad Latvijas Pasta padome apstiprinās valdes priekšsēdētāju (CEO) un valdes locekli (CCO), pamatojoties uz atklātā konkursa rezultātiem. Lēmums par valdes locekļu skaita samazināšanu uz trim valdes locekļiem ir saistīts ar pārvaldības efektivitāti un izmaksu optimizāciju.

“Pasta un loģistikas nozare gan Latvijā, gan pasaulē pēdējo gadu laikā piedzīvo straujas pārmaiņas, ko veicina gan sīvā konkurence, gan ģeopolitiskie faktori. Latvijas Pasts ir uzsācis vairākus projektu digitalizācijas un tehnoloģiskās attīstības jomā, kas būs sekmīgi jāturpina, koncentrējoties uz klientu pieredzi, ilgtermiņa perspektīvu un ilgtspēju. Latvijas Pasts kā nacionālais pasta operators ir valstiski nozīmīgs, sociāli atbildīgs uzņēmums, kas ir svarīga Latvijas ekonomiskās un reģionālās attīstības komponente gan uzņēmējiem, gan ikvienam valsts iedzīvotājam, neatkarīgi no tā, vai tie dzīvo pilsētās vai attālākos lauku reģionos,” pauž Latvijas Pasta padomes priekšsēdētājs Kaspars Rokens.

Uzņēmuma padomei ir visaptverošs redzējums par Latvijas Pasta attīstību, un tās ieskatā valdei būs jāsasniedz vadošas pozīcijas Baltijas pasta un loģistikas pakalpojumu tirgū, jāmodernizē uzņēmuma procesi, jāievieš jauni un inovatīvi pasta pakalpojumi, kā arī efektīvi jānodrošina tradicionālo pasta pakalpojumu pieejamība ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Lai sasniegtu izvirzītos mērķus, konkursā aicināti līderi ar starptautisku biznesa pieredzi, kas ir savas jomas augstas raudzes eksperti.

Valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amata kandidātu atlasei un izvērtēšanai ir izveidota nominācijas komisija. Tās vadītājs ir Latvijas Pasta padomes priekšsēdētājs Kaspars Rokens, vadītāja vietnieks - Latvijas Pasta padomes loceklis Māris Macijevskis. Komisijas locekļi: Valsts kancelejas Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas vadītāja Dzintra Gasūne, Baltijas korporatīvās pārvaldības institūta viceprezidents, vadītājs Latvijā Andris Grafs, Latvijas Darba devēju konfederācijas padomes loceklis, Latvijas Finiera padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis, Reģionālo mediju asociācijas vadītāja Ivonna Plaude un Unifiedpost direktors Edgars Strazds. Novērotāji bez balsstiesībām: Latvijas Pasta Personāla vadības daļas vadītāja Ināra Mukāne-Mirtezani un Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrības PRO prezidente Irēna Liepiņa.

Līdz ar pieteikuma vēstuli amata kandidātam jāiesniedz dzīves gājuma un darba pieredzes apraksts, kā arī augstākās izglītības apliecība un citi dokumenti. Pretendentiem, kuri tiks virzīti otrajai vērtēšanas kārtai, tiks lūgts sagatavot stratēģisko redzējumu par Latvijas Pasta galvenajiem nākotnes izaicinājumiem, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai atbilstoši jomai, uz kuru tiek pretendēts.

Mēneša atalgojums:

  • valdes priekšsēdētājam 10225 EUR pirms nodokļu nomaksas;
  • valdes loceklim 9202 EUR pirms nodokļu nomaksas.

Svarīgākais