"Jā un nē. Bieži vien, indīgās sēnes novārot, inde netiek novārīta, bet ir arī tādas sēnes, kuru inde ir šķīstoša ūdenī un kuras var mēģināt novārīt," TV24 raidījuma "Uz līnijas" stāsta mikoloģe, Latvijas Nacionālā dabas muzeja direktora vietniece attīstības jautājumos, Latvijas Mikologu biedrības valdes vadītāja Diāna Meiere.
Raidījumā, atbildot uz skatītāju jautājumu par to, vai indīgas sēnes izvārot var kļūt ēdamas, mikoloģe nekādā gadījumā neiesaka mēģināt indīgas sēnes novārīt un ēst.
"Ja sēne ir neēdama - sīva vai rūgta, tad bieži vien to rūgtumu var novārīt un, nolejot ūdeni, tā kļūst ēdama," skaidro mikoloģe.
info
Uzzini pirmais
kas interesants noticis Latvijā un pasaulē,
pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā