Siliņa noskatījusi "Jaunās vienotības" valdes priekšsēdētājas amatu

© MN

Partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) valdes priekšsēdētājas amatā varētu apstiprināt premjerministri Eviku Siliņu, izriet no politiķes paustā Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums".

Viņa sacīja, ka JV "ir tāds mini Eiroparlaments", jo apvienība sastāv no "Vienotības" un vairākām reģionālajām partijām.

"Un parasti JV ir bijis premjers, un esmu deviņus mēnešus vadījusi valdību gana veiksmīgi," sacīja Siliņa.

Politiķe atklāja, ka partijas biedri viņu vairākas reizes ir aicinājuši uzņemties atbildību vadīt JV, un, visdrīzāk, viņa tam varētu piekrist, saņemot atbalstu no pārējiem kolēģiem.

Jau vēstīts, ka "Vienotības" domes un JV kopsēdē piektdien, 14.jūnijā, plānots paziņot JV valdes vēlēšanu rezultātus.

Pasākums notiks piektdien no plkst.16 Rīgā, Kalnciema ielā 104, aģentūru LETA informēja JV pārstāve Anna Ūdre.

Kopsēde būs veltīta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultātu izvērtēšanai, kā arī diskusijām par nākotnes redzējumu un turpmāko prioritāšu iezīmēšanai.

EP vēlēšanās Latvijā JV plūca uzvaras laurus ar 25,07% vēlētāju atbalstu, liecina provizoriskie dati. Tas ļāva JV tikt pie diviem mandātiem EP, kuri pienāksies Valdim Dombrovskim un Sandrai Kalnietei. Tomēr, ja Dombrovskis iegūs eirokomisāra portfeli un noliks mandātu EP, tad Eiroparlamentā darbu turpināt varēs ilggadējā deputāte Inese Vaidere.

Lai arī JV vēlēšanu sarakstā otrais numurs bija ekspremjeram, pašreizējam Saeimas deputātam un JV valdes priekšsēdētājam Krišjānim Kariņam, viņš šajās vēlēšanās saņēma visvairāk svītrojumu - 33 907, tāpēc sarakstā "noslīdēja" uz 6.vietu. Vienlaikus gan teju tikpat daudz vēlētāju - 33 838 - pretī Kariņa vārdam bija ievilkuši plusu.

Latvijā

Latvijā šogad maijā reģistrētas 260 580 kādam kibertelpas apdraudējumam pakļautas unikālās IP adreses, kas ir par 14,3% vairāk nekā 2023.gada maijā, liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publicētā kibertelpas reģistrēto incidentu statistika.