"Virši" 2 dienas ļaus uzlādēt elekroauto bez maksas. Uzzini, kad un kur tas notiks

© Publicitātes foto

Turpinot elektroauto uzlādes tīkla attīstību, energoresursu tirgotājs un ērtas iepirkšanās veikalu tīkls AS “VIRŠI-A” (turpmāk – “Virši”) atklāj jaudīgāko elektroauto uzlādes staciju Rīgas centrā, Satekles ielā 2. Svinot kopā ar klientiem, šīs nedēļas nogalē, 15. un 16. jūnijā, jaunatklātajā stacijā “Virši” nodrošinās bezmaksas uzlādi un cienās ar kafiju elektroauto īpašniekus.

“Virši Satekle” ir aprīkota ar divām uzlādes stacijām: viena piedāvā īpaši ātru līdz 320 kW uzlādi, kas piecu minūšu laikā ļauj ielādēt 150 km garai distancei nepieciešamo apjomu ar nosacījumu, ka auto spēj pieņemt šo jaudu, savukārt otra - 40 kW piemērota nesteidzīgai uzlādei un spēj nodrošināt 150 km garai distancei nepieciešamo apjomu 40 minūšu laikā.

“Šī ir jau 16. mūsu stacija, kas piedāvā elektroauto uzlādes iespējas, turklāt jaudīgākā no visām ar iespēju notestēt sava auto uzlādes spējas, lādējoties pie 320 kW CCS spraudņa. Gaidīsim elektroauto īpašniekus šo sestdien un svētdien, lai notestētu jauno iespēju bez maksas! Kopumā šobrīd “Virši” nodrošina jau 50 pieslēgvietas visā Latvijā, taču, veicinot šī ilgtspējīgā transporta enerģijas veida pieejamību mūsu valstī, līdz septembrim plānojam paplašināt savu tīklu vēl ar piecām elektrouzlādes stacijām,” saka Anrijs Tukulis “Virši” Ilgtspējas projektu vadītājs.

Elektroauto uzlādes tīkla paplašināšana ir daļa no “Virši” sadarbības ar Eiropas Klimata, infrastruktūras un vides izpildaģentūru.

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.