Sāks atjaunot Bērnu slimnīcas Ūdensdziedniecības centru

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa cer, ka jau septembrī atjaunotās ūdensdziedniecības telpas Bērnu slimnīcā Gaiļezerā tiks atklātas.

Akcija Dzīvības ūdens, ko sadarbībā ar Rimi un Neatkarīgo organizēja Bērnu slimnīcas fonds, iegājusi finiša taisnē – jau pēc Lieldienām varētu būt zināmi ūdensdziedniecības telpu rekonstrukcijas darbu veicēji un varēs uzsākt remontdarbus, kurus Gaiļezera Bērnu slimnīcas mediķu kolektīvs gaida ar nepacietību.

Dzīvības ūdens vārda tiešā nozīmē ir akcija, kas vairo spēku dzīvot mazajiem pacientiem, un to Bērnu slimnīcas fonds kopā ar sadarbības partneriem rīkoja, lai slimnīcā izveidotu bērniem tik ļoti nepieciešamo Ūdensdziedniecības centru, kas katastrofālā stāvokļa dēļ jau vairākus gadus nefunkcionē. Telpas atrodas pagrabstāvā, un skats nav no patīkamākajiem, par to vairākkārt ir pārliecinājušies arī Neatkarīgās lasītāji, laikraksta lappusēs ieraugot šo telpu fotoattēlus. Mūsdienu apstākļos tāda izskata un tādā stāvoklī ūdensdziedniecības telpas bērniem ir nepieļaujamas.

Ūdens terapijas procedūras ir ļoti būtiska ārstniecības procesa sastāvdaļa – īpaši bērniem ar nervu sistēmas un garīgās veselības traucējumiem. Tā kā Bērnu slimnīca Gaiļezerā arvien vairāk attīsta pacientu ambulatoru ārstēšanu un aprūpi, hidroterapiju būtu iespējams izmantot ne tikai stacionāriem pacientiem. Ūdens dziedniecības procedūras Bērnu slimnīcā var uzskatīt par vēsturisku tradīciju, jau pirms vairāk nekā 20 gadiem ūdensdziedniecība tika izmantota neiroloģiskā profila pacientu ārstēšanā. Kad slimnīcā atvērās Psihiatrijas klīnika, šīs ūdensdziedniecības procedūras sāka izmantot arī pacientiem ar psihiskām saslimšanām.

Bērnu slimnīcas Rehabilitācijas dienesta vadītāja Irina Trušina stāsta, ka ūdens procedūrām piemīt gan stimulējoša, gan atslābinoša, relaksējoša, gan tonizējoša iedarbība uz centrālo un veģetatīvo nervu sistēmu. Pacientiem ar neiroloģiskām saslimšanām ūdens procedūras ir plaši izmantojamas – kā piemēru I. Trušina min mazos pacientus ar bērnu cerebrālo trieku, paralīzi, pacientus ar dažādām traumām, kuriem ūdens procedūras var dot lielu ieguldījumu atveseļošanās procesā.

Pašlaik Bērnu slimnīcas fonds konkursā ir sameklējis būvniekfirmu, kas veiktu ūdensdziedniecības telpu renovāciju, – konkrēts lēmums tiks pieņemts uzreiz pēc Lieldienām, Neatkarīgajai apliecināja L. Dambiņa. Pašlaik tiek meklētas ārstnieciskās vannas, zemūdens masāžas iekārta un Šarko dušas konsole. Nākamajā nedēļā www.bsf.lv mājaslapā ievietos aicinājumu iesniegt savus piedāvājumus un sīkāk aprakstīta būs iekārtu specifikācija.

Galveno Ūdensdziedniecības centra renovācijai nepieciešamo naudu saziedoja cilvēki – Rimi un Supernetto veikalu ziedojumu kastītēs, kā arī cilvēki, kuri zvanīja uz labdarības akcijas ziedojumu tālruni. Bērnu slimnīcas fonds saka lielu paldies akcijas draugiem un atbalstītājiem – Neatkarīgajai, Rimi, arhitektei Ilonai Vaivadei, SPA Hotel Ezeri, Hotel Jurmala Spa, Flexpro, Baronam un PAA Vannām un citiem.

Svarīgākais