"airBaltic" meklē stjuartus, pilotus, tehniķus un citus - izsludinātas 120 vakances

© Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" plāno piesaistīt jaunus darbiniekus, kopumā piedāvājot vairāk nekā 120 darbavietu dažādās nodaļās, ieskaitot stjuartus, pilotus, tehniķus un citus, aģentūru LETA informēja "airBaltic" pārstāvji.

Tostarp "airBaltic" piedāvā 60 vakances stjuartiem - 40 Rīgā un 20 Tallinā.

Lidsabiedrība aicina darbā arī otros pilotus, kuri vadītu "Airbus A220-300" lidmašīnas.

Papildus "airBaltic" Tehniskajā nodaļā ir pieejamas 17 vakances - lidmašīnu mehāniķim ar pieredzi aviācijā, sertificētam lidaparāta tehniķim (B1 vai B2) un citiem.

Pagājušajā mēnesī lidsabiedrība atklāja Tehnisko akadēmiju, kurā ir iespējams iesniegt pieteikumu trijās specializētās programmās līdz 2024.gada 1.jūlijam - Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), Liepājas Valsts tehnikuma (LVT) un "airBaltic" mehāniķu programmām.

Vienlaikus studentus uzņem arī "airBaltic" Pilotu akadēmija.

Patlaban akadēmijā studē 136 studenti, no kuriem vairākums pārstāv Baltijas valstis, taču ir studenti arī no citām Eiropas Savienības valstīm. Kopumā vairāk nekā 10% "airBaltic" Pilotu akadēmijas studentu ir sievietes, un līdz šim brīdim pēc akadēmijas absolvēšanas lidsabiedrībai ir pievienojušies 99 absolventi.

"airBaltic" šobrīd nodarbina vairāk nekā 2500 darbinieku.

LETA jau vēstīja, ka "airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 664,289 miljonu eiro apmērā, kas ir par 33,2% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 33,852 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.