Pēc smagas slimības mūžībā devusies Latvijā cienīta teātra režisore

© pixabay.com

Pēc smagas slimības Dieva mierā devusies Latvijas teātru režisore Zane Kreicberga. Par to šorīt, 11. jūnijā, "Facebook" vēsta Zanes Kreicbergas tuvinieki.

Dārgie Zanes draugi, kolēģi un visi, kas viņu pazina!
Neizsakāmās skumjās paziņojam, ka 11. jūnija naktī pēc smagas slimības no mums šķīrās mūsu mīļotā Zane Kreicberga. Gribam izteikt lielu pateicību P. Stradiņa slimnīcas paliatīvās aprūpes nodaļas kolektīvam un ārstei I. Albinai par iejūtību Zanes aprūpē.

Zane Kreicberga (dzimusi 1971. gada 26. jūnijā, mirusi 2024. gada 11. jūnijā) bija latviešu teātra režisore, Latvijas Kultūras akadēmijas lektore un skatuves mākslas teorētiķe.

1997. gadā absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmijas aktieru un režisoru kursu.

Bijusi aktrise Kustību teātrī. Kopš 2000. gada pasniedza dažādus kursus Kultūras akadēmijā. Ir veidojusi Audiovizuālās un skatuves mākslas teorijas bakalaura programmu, Audiovizuālās un skatuves mākslas un producēšanas bakalaura programmu, kā arī Teātra mākslas maģistra programmu. Ir viena no teātra festivāla "Homo Novus" kuratorēm un vairāku starptautisku projektu vadītāja. Strādājusi pie izrādēm Liepājas teātrī, Valmieras teātrī, Nacionālajā teātrī, teātrī "Skatuve", Jaunajā Rīgas teātrī un Leļļu teātrī.

Mirusi 2024. gada 11. jūnijā pēc smagas slimības.