Bijušais aizsardzības ministrs: Robežas žogs izskatās kā briežu dārza nožogojums

© Flickr

“Salīdzinot ar somu vai poļu robežas nožogojumu,  mūsu robežas žogs drīzāk atgādina kādu briežu dārzu, nevis valsts robežu. Stipri šaubos, vai patestējot tas spētu apturēt kaut vai kādu lielāku mežacūku baru,” vērtējumā kritisks ir bijušais aizsardzības ministrs Vinets Veldre.

Viņš norāda, ka nepieņemama ir gan žoga kvalitāte, gan lēnie celtniecības tempi. Veldresprāt, ir vismaz savdabīgi, pat šādu nosacītu žogu nespēj pabeigt tik ilgā periodā.

“Labi, ka robežsargi ir prātīgi cilvēki un izmanto arī dažādus sensorus un sistēmas. Tāpat paldies bruņotajiem spēkiem, zemessargiem, kas ar dažādām metodēm spējuši notvert un atspiest atpakaļ robežpārkāpējus provokatorus,” pauž bijušais aizsardzības ministrs.

“Es uzskatu, ka robežsargu algas ir nepieciešams četrkāršot. Tāpat arī policistu, ugunsdzēsēju. Ja domājam par iekšējo drošību, tad kāda te var būt runa, ja vienlaikus cilvēkam šajās struktūrās jārēķina, kā samaksāt komunālos maksājumus dzīvoklim,” tā Veldre.

Latvijā

No pirmdienas tehnoloģiju uzņēmumi un jaunuzņēmumi aicināti pieteikties NATO Aizsardzības Inovāciju Akseleratora Ziemeļatlantijas reģionam programmas ikgadējā grantu konkursā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Svarīgākais