Aigars Dudelis: Palaidām garām iespēju celt mežu vērtību

© Flickr

TV24 raidījumā "Saimnieks. Zeme. Valsts" komentējot Satversmes tiesas spriedumu, kas aizliedz samazināt mežu ciršanas caurmēru, Aigars Dudelis, mežsaimniecības plānošanas vadītājs AS "Latvijas valsts meži", vērtē strikti: ”Ir palaista garām iespēja celt mežu saimniecisko vērtību. Turklāt es šodien runāju par ilgtermiņu.”

Dudelis norāda, ka to parādīja arī Valsts mežu dienesta pētījums, un visu noregulēja tirgus. Reālās izmaiņas bija vien par dažiem procentiem, ja runa ir par koksnes diametru, bet Ministru kabineta lēmums samazināt cirsmas caurmēru bija labs veids, kā izlīdzināt konkurenci ar kaimiņvalstīm. Šai domai raidījumā pievienojas arī Kristaps Ceplis no biedrības "Zaļās mājas", kas cīnās par zaļāku valsts attīstību, norādot, ka cilvēkiem šķiet, ka runa ir par rokas resnuma “koku bērniņiem”, kurus ļauts cirst, kaut patiesībā runa ir vien par nedaudz tievākiem kokiem.

“Vai tas kaut kā būtiski ietekmē vidi? Es teiktu, ka nē. Mēs, protams, respektējam Satversmes tiesas lēmumu, bet vienīgais rezultāts ir, ka palaidām garām iespēju celt mežu vērtību un nozares konkurētspēju,” secina A.Dudelis.

Latvijā

Šī gada trešajā ceturksnī darba devēji ir mazāk meklējuši jaunus darbiniekus, taču darba meklētāju aktivitāte ir būtiski augusi, secināts personāla atlases uzņēmuma "Alma Career Latvia" (iepriekš "CV-Online Latvia") pārvaldītā darba sludinājuma portāla cv.lv statistikas analīzē.

Svarīgākais