Pēc Jāņiem varētu kļūt zināmas izmaiņas Latvijas nodokļu politikā

© Kaspars Krafts / F64

Koalīcija drīzumā plāno rīkot politisko diskusiju par nodokļu politiku, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes pavēstīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Diskusijas norises grafiks vēl būs jāsaskaņo, jo tajā ir nepieciešama premjerministres līdzdalība. Reizē jūnijā Siliņai esot paredzēts daudz būt ārpus Latvijas, lai piedalītos Eiropas politikas jautājumu apspriešanā.

Nodokļu politikas darba grupa savu darbu plāno noslēgt ap Jāņiem, bet koalīcija vēl vēlas organizēt līdz šim nenotikušās politiskās diskusijas, sacīja valdības vadītāja.

Siliņa akcentēja, ka tikai pēc politiskās vienošanās koalīcijā varēs nonākt līdz nodokļu risinājumu skatīšanai valdībā.

Kā ziņots, finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) intervijā Latvijas Radio jūnija sākumā atzina, ka viena no iespējām, kā segt potenciāli augošos aizsardzības izdevumus, ir celt pievienotās vērtības nodokļa likmi par vienu procentpunktu.

Savukārt Siliņa uz Ašeradena pausto reaģēja, paužot, ka "ne valdības, ne koalīcijas līmenī nav bijusi pat diskusija par nodokļu darba grupas rezultātu, kas vēl nav tapis".

"Attiecīgi jebkuras spekulācijas par specifiskām izmaiņām ir nepamatotas," ierakstā sociālajos tīklos atzīmēja Ministru prezidente.

Jau vēstīts, ka nodokļu darba grupa pamatnostādņu projektu sagatavošot jūnijā, bet, ņemot vērā saskaņošanas procesus, valdībā tās varētu tikt iesniegtas augusta sākumā.

Svarīgākais