Dobeles novada pašvaldība saistošos noteikumus papildina ar būtiskiem ierobežojumiem

© MN

Turpmāk Dobeles novadā ir spēkā aizliegums novietot transportlīdzekļus zālienos, paredz grozījumi pašvaldības saistošajos "Dobeles novada pašvaldības teritorijas kopšanas un tajā esošo ēku un būvju uzturēšanas noteikumos"

Pašvaldība ir secinājusi, ka saskaņā ar normatīvajiem aktiem transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana ir atļauta uz ceļiem, nevis zaļajā zonā, taču konkrēts aizliegums, līdz ar to arī administratīvā atbildība par pārkāpumu normatīvajos aktos nav iekļauta.

Tāpēc dome noteikusi, ka publiski pieejamajā apstādījumu teritorijā un zālienā aizliegts braukt un novietot mehāniskos transportlīdzekļus, ja tas nav saistīts ar apstādījumu apsaimniekošanu. Par šo prasību neievērošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajām personām līdz 500 eiro, juridiskajām personām līdz 1500 eiro.

Saistošie noteikumi papildināti arī ar punktu, ka nekustamā īpašuma īpašnieks vai valdītājs nodrošina ēku, kuras klasificētas par cilvēku drošību apdraudošu būvi, noslēgšanu un to teritorijas norobežošanu, lai novērstu nepiederošu personu iekļūšanu un uzturēšanos tajās.

Noteikumu projekts pirms apstiprināšanas domes sēdē bija publicēts pašvaldības tīmekļvietnē martā. Publicēšanas laikā par dokumenta projektu netika saņemti sabiedrības viedokļi.

Svarīgākais