Liepājā daļa no Karostas industriālā parka tiks noteikta par rūpniecisko apbūvi

© Kaspars Krafts/f64

Liepājā daļa no Karostas industriālā parka tiks noteikta par rūpniecisko apbūvi, aģentūru LETA informēja Liepājas būvvaldē.

Būvvalde informē, ka Karostas industriālā parka daļas lokālplānojums paredz mainīt teritorijas plānojumā paredzēto, bet dabā neizbūvēto Virssardzes ielas savienojumu ar Ģenerāla Baloža ielu.

Tāpat ar lokālplānojumu paredzēts grozīt pašlaik spēkā esošajā teritorijas plānojumā noteikto (atļauto) zemesgabalu izmantošanu no "Jauktas apbūves teritorijas ar ražošanas funkciju" par "Rūpnieciskās apbūves teritoriju", nosakot rūpniecības darbības kategoriju esošajā apmērā, kādu patlaban veic SIA "JM Properties".

Lokālplānojums ietver trīs nekustamos īpašumus - Ģenerāļa Baloža ielu 34, Virssardzes ielu 12, Zemgales ielu 17 - un daļu Virssardzes ielas aptuveni astoņu hektāru platībā.

Atsaucoties "JM Properties" ierosinājumam, lai nodrošinātu racionālu blakus esošu zemesgabalu izmantošanu ražošanas attīstīšanai, plānojot vēl vienas ražošanas ēkas būvniecību, individuālais komersants "Plānošanas eksperti" izstrādājis lokālplānojumu, kas groza Liepājas pilsētas teritorijas plānojumu aptuveni astoņu hektāru platībā esošajā Karostas industriālajā parkā.

Lokālplānojuma un vides pārskata izstrādātājs ir "Plānošanas eksperti", pasūtītājs - "JM Properties". Lai nodrošinātu iespēju sabiedrībai un institūcijām izvērtēt izstrādātos teritorijas plānojuma grozījumus, ir noteikta publiskā apspriešana no šodienas līdz 8.jūlijam.

Publiskās apspriešanas sanāksme, kurā lokālplānojuma izstrādātāji iepazīstinās ar plānojuma risinājumiem, notiks videokonferences režīmā 27.jūnijā plkst.17. Rakstiskus priekšlikumus un ierosinājumus var izteikt līdz 8.jūlijam.

Latvijā

No pirmdienas tehnoloģiju uzņēmumi un jaunuzņēmumi aicināti pieteikties NATO Aizsardzības Inovāciju Akseleratora Ziemeļatlantijas reģionam programmas ikgadējā grantu konkursā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Svarīgākais