Mežotnes pils aicina uz saulgriežu svinēšanu

© MN

Nākampiektdien, 21.jūnijā, no plkst.19 Mazā Mežotnes pils aicina uz Saulgriežu uguns un ziedu rituālu, pēc kura notiks Pētera Vaska fonda rīkotais koncerts "Vasaras saulgriežu vakars Mežotnē", aģentūru LETA informēja fonda pārstāve Regīna Deičmane.

Koncertā muzicēs altiste un "Lielās Mūzikas balvas" laureāte Ilze Kļava, klavieru kvartets "RIX" un jaunā operdziedātāja Brigita Čirkše.

Koncertā skanēs Vaska fonda pasūtītais skaņdarbs - komponistes Selgas Mences tautas dziesmu apdares "Visa bija Jāņu zāle" balsij un klavieru kvartetam, kā arī Ludviga van Bēthovena "Klavieru kvartets Nr.1 Mi bemol mažorā" un franču komponista Kamila Sensānsa "Klavieru kvartets op.41".

Šajā vakarā Vaska fonds publiku iepazīstinās ar operdziedātāju Čirkši, kura apgūst vokālo mākslu Florences Konservatorijā un Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā, kā arī piedalās divās Latvijas Nacionālās operas izrādēs, dziedot Frufru lomu Franča Lehāra operetes "Jautrā atraitne" iestudējumā un nesen debitējot kanārijputniņa Pipinellas lomā Jāņa Lūsēna "Putnu operas" atjaunotajā iestudējumā.

"RIX" klavieru kvartets dibināts 1993.gadā, kad altiste Kļava, čellists Reinis Birznieks un vijolnieks Sandis Šteinbergs satikās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pianista un profesora Jāņa Maļecka kameransambļa klasē. Katru gadu kvarteta dalībnieki pāris reizes satiekas Rīgā, lai iestudētu, atskaņotu un ierakstītu koncertprogrammas. 2015.gadā kvartets "RIX" prezentēja Vaska mūziku prestižajā "Phillips Collection" koncertsērijā Vašingtonā.

Svarīgākais