Rīgas Stradiņa Universitāte medicīnas programmās aktualizē sadarbību ar Vācijas augstskolām

© MN

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) varētu sadarboties ar Vāciju militārās medicīnas un pētniecības jomā, aģentūru LETA informēja RSU, atsaucoties uz universitātes vadības tikšanos ar Vācijas vēstnieku Latvijā Kristianu Heltu.

Vēstnieks pagājušajā nedēļā viesojies RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā. Tikšanās laikā apspriestas sadarbības iespējas. Pārrunāti arī plāni veidot vēl plašāku klīnisko bāzu tīklu Vācijā, kur vācu valodā runājošie RSU studenti varētu doties praksē.

Vēstnieks paudis, ka Vācijā esot "labi zināma RSU augstā reputācija un panākumi" izglītības eksporta attīstīšanā, tādēļ izrādījis interesi par virzieniem, kurus varētu attīstīt, lai veicinātu Vācijas studentu un zinātnieku piesaisti.

RSU ar Vāciju sadarbojas vairāk nekā 30 gadus, līdz ar pirmajiem viesstudentiem. Šobrīd no visiem RSU ārvalstu studējošajiem 23% ieradušies no Vācijas.

Vācijā, Štādē šoruden tiks atvērta pirmā RSU filiāle ārpus Latvijas. Tajā 2024./2025.akadēmiskajā gadā studijas uzsāks vairāk nekā 20 studējošie.

Latvijā

Par peļņu nesošo valsts uzņēmumu kotēšanu biržā; ko nozīmē “Latvenergo” “zaļā meita”; cik veiksmīga ir “Latvenergo” komercdarbība kaimiņzemēs; kā uzkrāt vēja un saules enerģiju; kādēļ mums nepieciešams savs elektropārvades kabelis ar Zviedriju, par šiem un citiem jautājumiem intervijā “Neatkarīgajai” valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” padomes priekšsēdētājs Aigars Laizāns.

Svarīgākais