Pozņaks ievēlēšanu EP redz kā labu pamudinājumu cilvēkiem iesaistīties politikā

© Ģirts Ozoliņš/MN

"Apvienotā saraksta" (AS) politiķis Reinis Pozņaks savu ievēlēšanu Eiropas Parlamentā (EP) redz kā labu piemēru arī citiem cilvēkiem izlemt iesaistīties politikā.

Pozņaks aģentūrai LETA sacīja, ka AS vēlēšanu rezultātus novērtē kā ļoti labus, arī tādā ziņā, ka EP ievēlēts cilvēks, kurš līdz šim nav bijis iesaistīts politikā jeb "nāk no malas".

Politiķis pateicas AS par uzticēšanos, ļaujoties šādai "savā ziņā avantūrai" un piesakot viņa kandidatūru EP vēlēšanām. Reizē Pozņaks uzsver, ka tagad runa ir par "milzīgu atbildību un izaicinājumiem", lai attaisnotu vēlētāju sniegto uzticību.

Jaunievēlētais EP deputāts arī pozitīvi novērtēja, ka ir izdevies EP neielaist "Kremļa lielākos miera baložus".

Politiķis pastāstīja, ka EP iecerējis strādāt Eiropas Tautas partijas grupā. EP ievēlētais AS saraksta līderis norādīja, ka par darbu konkrētās komitejās būs jāvienojas arī politiskās grupas iekšienē. Pozņaks pats būtu gatavs strādāt aizsardzības un reģionālo lietu komitejās - par attiecīgo komiteju izveidi vēl būs jālemj EP jaunajam sastāvam.

Vaicāts par lielākas aktivitātes jeb līdzdalības veicināšanu vēlēšanās, jaunievēlētais EP deputāts norādīja, ka daudzi balsstiesīgie nemaz neesot zinājuši par tām, un ka valstij nākotnē būtu jāfinansē informēšanas kampaņa par to, ka būs vēlēšanas.

Kā ziņots, EP vēlēšanās Latvijā uzvarējusi JV, otrajā vietā atstājot Nacionālo apvienību (NA), un abi politiskie spēki tikuši katrs pie diviem EP deputāta mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) oficiāli publicētie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Savukārt "Latvijas attīstībai" (LA), AS, "Progresīvie", "Saskaņa" un "Latvija pirmajā vietā" (LPV) vēlēšanās ieguvušas katra pa vienam EP deputāta mandātam.

No JV ievēlēts Dombrovskis un Sandra Kalniete, bet no NA - Roberts Zīle un Rihards Kols.

LA Eiroparlamentā pārstāvēs Ivars Ijabs, AS - Pozņaks, "Progresīvos" - Mārtiņš Staķis, "Saskaņu" - Nils Ušakovs, bet LPV - Vilis Krištopans.