Neoficiāli zināmi mandātus EP vēlēšanās ieguvušie Latvijas politiķi. Kariņa šajā sarakstā nav

© Ģirts Ozoliņš/MN

Šodien, 9. jūnijā, 19 Eiropas valstīs turpinājās Eiropas Parlamenta vēlēšanas. Latvijā vēlēšanas noslēdzās vakar plkst. 20:00. Šobrīd Latvijas iedzīvotājiem atliek vien nogaidīt, kad citviet vēlēšanas noslēgsies, lai uzzinātu, kuras partijas un to pārstāvji ir iekļuvuši Eiropas Parlamentā. Kā pēdējie savus vēlēšanu iecirkņus slēgs itāļi, kas nozīmē to, ka ap pusnakti būs zināmi provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Šobrīd izskan pirmās versijas, kuras partijas un politiķi, iespējams, iekļūs Eiropas Parlamentā.

Latvijas Televīzija (LTV) mikroblogošanas vietnē "X" dalās ar neoficiālu informāciju, kuri politiķi varētu saņemt astoņus no deviņiem Latvijai paredzētajiem mandātiem.

Tiek ziņots, ka Latviju Eiropas Parlamentā pārstāvēs deputāti no septiņiem sarakstiem. Savukārt devītais mandāts pienāksies kādam no "Nacionālas apvienības", kas tiks noteikts pēc vēlēšanu zīmēs veiktajiem "+" un svītrojumiem.

Centrālā vēlēšanu komisija provizoriskos rezultātus sola paziņot pusnakatī, taču LTV min, ka provizoriskie rezultāti liecina, ka mandātu saņems Valdis Dombrovskis un Sandra Kalniete no "Jaunās vienotības", Roberts Zīle no "Nacionālās apvienības", Vilis Krištopāns no "Latvija pirmajā vietā", Nils Ušakovs no "Saskaņas", Ivars Ijabs no "Latvijas attīstībai", Reinis Pozņaks no "Apvienotais saraksts", Mārtiņš Staķis no "Progresīvie".