Divos vēlēšanu iecirkņos cilvēku aktivitāte bijusi tik liela, ka pietrūcis vēlēšanu zīmju

© Dmitrijs Suļžics/MN

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu process turpina notikt bez būtiskiem starpgadījumiem, informēja Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK).

CVK atzīmēja, ka kopumā no diviem iecirkņiem - Rīgā un Saulkrastos - ir saņemtas ziņas, ka ir nepieciešams piegādāt papildu aploksnes un vēlēšanu zīmes, jo ir novērota ļoti liela aktivitāte.

Savukārt iepriekš CVK ziņoja, ka tika konstatēts atsevišķs gadījums Rīgas centra humanitārajā vidusskolā saistībā ar vēlēšanu aploksnes izsniegšanu bez zīmoga.

Citas ziņas no vēlēšanu iecirkņiem CVK nav saņēmis un viss notiek mierīgi.

Komentējot, kādēļ Vācijas pilsonim, kurš ir deklarēts Latvijā, neļāva balsot, CVK norādīja, ka kopš šī gada marta CVK ir komunicējusi, ka Latvijas pilsoņiem, kas ir ilgstoši uzturējušies ārzemēs, ir jāpārliecinās, vai viņi nav iekļauti attiecīgās valsts vēlētāju reģistrā, jo Eiropā katram pilsonim ir viena balss.

Ja pilsonis ir iekļauts, piemēram, Vācijas vēlētāju reģistrā, Latvijā iedzīvotājs nevar nobalsot. Par to vēlētājs varēja pārliecināties Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē un pieteikties iepriekš, skaidroja CVK.

Latvijā trijās iepriekšējās balsošanas dienās EP vēlēšanās nobalsoja 128 936 vēlētāji jeb 8,37% no balsstiesīgajiem.

EP vēlēšanās šogad var piedalīties kopumā 1,541 miljons Latvijas iedzīvotāju.

Balsstiesīgajiem pilsoņiem ir tiesības balsošanai izvēlēties jebkuru vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs. EP vēlēšanās balsot var no plkst. 8 līdz 20.

Latvijā

Jūlijā zemāki siltumenerģijas tarifi spēkā stāsies sešiem Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) regulējamiem komersantiem, bet pieciem komersantiem, kuriem iepriekšējos mēnešos tarifi samazinājās, palielināsies, aģentūru LETA informēja SPRK.

Svarīgākais