Policija: EP vēlēšanu diena līdz šim aizritējusi bez starpgadījumiem

© Ģirts Ozoliņš/MN

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu diena līdz plkst.12 aizritējusi bez starpgadījumiem, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Jau ziņots, ka Valsts drošības dienests (VDD) arī EP vēlēšanu dienā aicina iedzīvotājus sniegt informāciju par iespējamiem balsu pirkšanas gadījumiem.

Par neatļautu aģitāciju pilsētvidē Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienā vai dienu pirms vēlēšanām iedzīvotāji ir aicināti informēt Valsts policiju. Minētajās dienās pilsētvidē aizliegta, piemēram, kādu politisko spēku vai deputāta kandidātu slavinošu skrejlapu izplatīšana, kā arī aģitēšana pie iecirkņiem.

Iedzīvotāji aicināti informēt Valsts policiju arī par savlaicīgi nenoņemtām priekšvēlēšanu reklāmām pilsētvidē. Tāpat iedzīvotāji aicināti vērsties Valsts policijā, pamanot sabiedriskās kārtības pārkāpumus vēlēšanu iecirkņos vai to apkaimē.

Savukārt par internetā, preses izdevumos vai publiskās vietās izvietotu slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju, proti, politisko reklāmu bez norādīta apmaksātāja, iedzīvotāji aicināti ziņot Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam. Tam izvērtēšanai sniedzama arī informācija par valsts un pašvaldību institūciju administratīvo resursu iespējamu izmantošanu aģitācijā.

Svarīgākais