Jūrmalas pedagogi un skolēni mācīsies radīt inovācijas

Slokas pamatskolā (Skolas ielā 3, Jūrmalā) 26. aprīlī notiks seminārs, kurā biedrība „Zināšanu un inovācijas sabiedrība” (ZINIS) ar skolas pedagogiem runās par inovācijām kā jaunu domāšanas veidu un dzinējspēku vietējās ekonomikas izaugsmei un par skolotāju spēju palīdzēt skolēniem iepazīt savus iekšējos resursus, lai tos izmantotu radošu risinājumu atrašanai un ieviešanai.

Biedrība „Zināšanu un inovācijas sabiedrība” semināru atraktīvi nosaukusi par radošo NEdarbnīcu „Radošuma un inovācijas „savaldīšana” skolā un uzņēmējdarbībā”. „Esmu vairākkārt vadījusi šādas darbnīcas Rīgas un citu pilsētu skolās un saņēmusi ļoti labas atsauksmes,” teic biedrības ZINIS pārstāve Vita Brakovska. „Vēlos šādu iespēju sabiedriskā kārtā sniegt arī Slokas pamatskolai, kuru pati esmu absolvējusi.”

Darbnīcas organizatori ar uzskatāmu piemēru un radošas domāšanas metodes palīdzību piedāvā pilnveidot pedagogu un skolēnu prasmes un iemaņas savu iekšējo radošo resursu apzināšanā, lai iemācītos izstrādāt jaunus, konkurētspējīgus produktus vai pakalpojumus. Tiks apgūti komandu veidošanas pamati un efektīvas prezentācijas tehnika. Līdz ar to zinātkārākajiem jauniešiem un viņu pedagogiem būs iespēja būtiski uzlabot savu konkurētspēju atbilstīgi 21. gadsimta vides prasībām.

Semināra laikā tā dalībnieki ne tikai apgūs teorētiskas zināšanas par inovācijām, bet daudz darbosies praktiski, izstrādājot paši savas biznesa vai sociālas idejas, formulējot to priekšrocības un prezentējot savu izstrādni.

Pasākums notiek, īstenojot biedrības ZINIS sociālo programmu „Zināšanu eņģeļi Latvijas ekonomikas atdzimšanai”, kurā paredzētas inovācijas profesionāļu vieslekcijas Latvijas plānošanas reģionos sabiedrības izglītošanai un iedrošināšanai iesaistīties uz zināšanām balstītas uzņēmējdarbības uzsākšanā.

Jūrmalā seminārs notiek, turpinot pašvaldības sadarbību ar nevalstisko sektoru. Biedrība ZINIS pašvaldībā jau bez atlīdzības organizējusi vairākus inovāciju prasmes apguves seminārus cilvēkiem, kas ir bez darba vai arī sāk meklēt sev jaunus ceļus. Arī tagad biedrība sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domes Izglītības nodaļu gatava organizēt seminārus citās skolās, ja tās ieinteresēsies par šādu pedagogu kapacitātes stiprināšanas pasākumu.