KNAB veicis izmeklēšanu atkritumu apsaimniekotājā "Piejūra"

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) otrdien kriminālprocesā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un dokumentu viltošanu veicis izmeklēšanas darbības SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra""," apstiprina KNAB.

Izmeklēšanas darbības veiktas kriminālprocesā, kuru KNAB sāka 18.martā un kuru izmeklē par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā.

Pašlaik trim kriminālprocesā iesaistītajām personām, tostarp vienai valsts amatpersonai, ir tiesības uz aizstāvību. Nevienai personai šajā kriminālprocesā nav piemēroti drošības līdzekļi.

Patlaban KNAB plašāku informāciju par kriminālprocesu un tajā iesaistītajām personām nevar sniegt.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra"" pieder Talsu novada pašvaldībai (54,55%) un Tukuma novada pašvaldībai (45,26%), kā arī Jūrmalas pašvaldībai (0,19%).

Valdē kopš šī gada maija ir Gaitis Celms un Ēriks Zaporožecs. Zaparožecs valdē darbojies kopš 2019.gada.

Tukuma novada pašvaldības izpilddirektora vietniece administratīvajos un kapitālsabiedrību jautājumos Baiba Pļaviņa aģentūrai LETA apstiprināja, ka pašvaldība ir sazinājusies ar KNAB, lai noskaidrotu, vai valdes loceklis, kuram lietā ir tiesības uz aizstāvību, var pildīt darba pienākumus, no biroja saņemot pozitīvu atbildi. Pļaviņa informēja, ka šis valdes loceklis ir Zaporožecs.

Otrs valdes loceklis lietā neesot iesaistīts. Tāpat pašvaldībai neesot zināms, kas ir pārējās personas, par ko ziņo KNAB.

Pašvaldībā KNAB nekādas darbības veicis nav. Tāpat arī informācija par valde locekli noskaidrota pēc pašvaldības iniciatīvas. Taču dome nosūtījusi KNAB arī oficiālu informācijas pieprasījumu.

Ar Zaporožecu aģentūrai LETA sazināties neizdevās, jo viņa numurs "nepieņem zvanus".

Iepriekš Zaporožecs bija apsūdzēts par to, ka "Piejūra" no 2019.gada 1.janvāra līdz 2020.gada 31.martam izvairījās no dabas resursu nodokļu nomaksas un pārkāpa atkritumu apsaimniekošanas noteikumus.

Uzņēmums 2023.gadā apgrozīja 6 076 104 eiro un strādāja ar 432 197 eiro peļņu.

Latvijā

Jāņu dienā valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, nepabrīdinot saimniekus, ieradies ciemos pie populārā dziedātāja un mākslinieka Igo, viņa lolotajā Mūzikas un mākslas centrā “Ceplis”.