Aicina ziedot bērniem ar kustību traucējumiem

© unsplash.com

"Rimi" Rīgas maratona labdarības kampaņā" "Kustība par kustību" cilvēki aicināti līdz 31.jūlijam ziedot līdzekļus bērniem ar kustību traucējumiem, informē Rīgas maratona pārstāve Inese Ķīkule.

Bērnu slimnīcas fondā pēc palīdzības vēršas vecāki, kuru bērniem ir dažādi kustību traucējumi, visbiežāk atbalstu lūdzot ortožu un ortopēdisko apavu līdzfinansēšanā. Vidējā līdzfinansējuma summa vienām ortozēm ir 3000 eiro. Lai Bērnu slimnīcas fonds spētu palīdzēt nodrošināt bērniem dažāda veida ortozes, ortopēdiskos apavus, autosēdekļus, SPIO tērpus, rehabilitācijas kursus, manuālā pavadoņa vadāmus ratiņkrēslus un citas palīgierīces, kas ievērojami atvieglo pārvietošanos un dzīves kvalitāti, bet nav pilnībā valsts apmaksāti, katru gadu nepieciešami aptuveni 100 000 eiro.

"Rimi" Rīgas maratona organizatori jau kopš 2019.gada visus skrējējus aicina arī atbalstīt un ziedot iniciatīvā "Kustība par kustību", lai palīdzētu bērniem, kuriem kustību prieks ir liegts. Kopš sadarbības uzsākšanas skrējēji katru gadu Bērnu slimnīcas fondam saziedo vairākus desmitus tūkstošus.

Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa norāda, ka bērniem ar kustību traucējumiem ir svarīgi saņemt ne tikai praktisko atbalstu. Arī viņiem ir svarīgi justies piederīgiem.

Ziedot bērniem ar kustību traucējumiem iespējams ziedojumu kastītēs "Rimi" veikalos, Bērnu slimnīcas fonda mājaslapā, "Rimi" Rīgas maratona reģistrācijas profilā, reģistrējoties jebkurai distancei 2025.gada maratonam no 18.jūnija. Visi saziedotie līdzekļi tiks novirzīti ortožu un ortopēdisko apavu līdzfinansēšanā, kā arī citu bērniem ar kustību traucējumiem vajadzību nodrošināšanā.