Bauskā 50 miljonus eiro investēs jaunā siera ražotnē

© pixabay.com

Baltijas piena pārstrādes grupa "Vilvi Group" investēs 50 miljonus eiro jaunā siera ražotnē ar palielinātu jaudu Bauskā esošās SIA "Baltic Dairy Board" rūpnīcas teritorijā, aģentūrai LETA pauda "Vilvi Group" pārstāvji.

Uzņēmuma pārstāvji atzīmēja, ka jaunajā projektā izmantos daļu no esošās "Baltic Dairy Board" rūpnīcas infrastruktūras, nomainot tās pielietojumu uz siera ražošanu. Projektu plānots pabeigt līdz 2027.gadam, un tā izveide radīs jaunas darba vietas.

Projektu "Vilvi Group" finansē ar saviem resursiem un AS "Citadele" bankas aizdevumiem. Tāpat Latvijas valdība ar "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" starpniecību projektā ieguldīs 8,5 miljonus eiro.

"Vilvi Group" ir piena pārstrādes grupa Baltijā, kuras vēsturiskais eksporta īpatsvars ir aptuveni 90%. Uzņēmuma galvenie eksporta tirgi ir Eiropas Savienības (ES) valstis. Tāpat grupa eksportē produkciju uz Āziju un citiem kontinentiem. Grupā ietilpst "Vilkyškių pienotava", "Modest", "Kelmes pienotava", "Kelmes piens", "Pieno loģistika" un "Baltic Dairy Board" Latvijā.

Jau ziņots, ka "Baltic Dairy Board" pagājušajā gadā strādāja ar 11,206 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 27,3% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānija cieta zaudējumus 5029 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Uzņēmums dibināts 2008.gadā, un tā pamatkapitāls ir 10,848 miljoni eiro. "Baltic Dairy Board" vienīgais īpašnieks ir Lietuvā reģistrēts uzņēmums AB "Vilkyškiu pienine".

Svarīgākais