351 tūkstotis eiro! Latvijā izkrāpta rekordliela naudas summa no iedzīvotāja

© Depositphotos

Finanšu krāpnieki arvien aktīvāk izmanto visdažādākos veidus, lai iegūtu iedzīvotāju banku kontu piekļuves datus un izkrāptu naudu.

"Šodien man ir noziņota rekordliela izkrāptā summa. Nedaudz virs 420 tūkstošiem. Vienam cilvēkam izkrāpti 70 tūkstoši, bet otram 351 tūkstotis. Jā, jūs nepārlasījāties. Cilvēki zaudē mežonīgas summas. Pie tam neviens no viņiem nav par to ziņojis policijai," vietnē "X" raksta kiberdrošības eksperts un krāpnieku atmaskotājs Elviss Strazdiņš.

Viņš piebilst, ka viens no apkrāptajiem pārdeva īpašumu, otrs patukšoja sava uzņēmuma kontu. "Kauns, neticība policijai, bailes, ka to uzzinās tie, kam to nevajadzētu zināt (parasti upuri slēpj to no otrām pusēm, radiem, draugiem)," iemeslus, kāpēc apkrāptie nevēlas vērsties policijā, skaidro E. Strazdiņš.

Latvijā

Latvijā šogad maijā reģistrētas 260 580 kādam kibertelpas apdraudējumam pakļautas unikālās IP adreses, kas ir par 14,3% vairāk nekā 2023.gada maijā, liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publicētā kibertelpas reģistrēto incidentu statistika.