Aicina ziedot suņu terapijai Bērnu slimnīcā

© Publicitātes foto

Labdarības fonds "Sofi" kopā ar Bērnu slimnīcas fondu aicina ziedot kanisterapijai Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS), aģentūru LETA informēja labdarības fonda vadītāja Sindija Liepiņa.

No šī gada sākuma BKUS pirmo reizi saviem pacientiem sniedz kanisterapiju - tas ir terapijas process kvalificēta speciālista pavadībā, kurā piedalās īpaši apmācīts suns, un ar pacientu kopā pavada noteiktu laiku. Kanisterapija ir gan Latvijā, gan pasaulē lietota terapijas metode, kas balstās uz pozitīvajām emocijām, kas gūtas no kontakta ar suni.

Šobrīd kanisterapija BKUS pacientiem tiek piedāvāta vienu reizi nedēļā, taču pieprasījums ir krietni lielāks. Slimnīca nākotnē cer uzņemt kanisterapijas suņus pie pacientiem biežāk, bet ar līdz šim saziedotajiem līdzekļiem to nav bijis iespējams nodrošināt.

"Pēc katras kanisterapijas sesijas gūstam apstiprinājumu, cik svarīga Ķepu terapija ir pacientiem dažādās situācijās, tādēļ ļoti vēlamies dot šo iespēju vairāk bērniem - gan pēc operācijām, gan uzturoties slimnīcā ilgstoši, piemēram, psihiskās veselības vai paliatīvās aprūpes pacientiem," skaidro BKUS Pacientu pieredzes projektu vadītāja Zane Kemlere.

Ar labdarības akcijas palīdzību iecerēts palielināt terapiju skaitu uz divām reizēm nedēļā, tādējādi nodrošinot šo iespēju vairāk slimnīcas pacientiem.

Ikviens iedzīvotājs ir aicināts piedalīties akcijā un ziedot kaut vienu eiro, jo ikvienu ziedojumu labdarības fonds "Sofi" dubultos.

Latvijā

Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "Bior" no šodienas līdz 31.oktobrim institūta laboratorijā veiks bezmaksas antivielu noteikšanu suņiem pret boreliozes ierosinātāju, liecina Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) publiskotā informācija.

Svarīgākais