Katrs trešais Latvijā remontdarbos izvēlas lietot vietējās krāsas

© Gints Ivuškāns / F64

Izvēloties krāsu remontdarbiem vai kosmētiskiem uzlabojumiem, kopumā 29% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju primāri izvēlas Latvijā ražotu krāsu, aģentūru LETA informēja AS "Kraso Group" pārstāvji, atsaucoties uz veikto aptauju.

Kā galvenie argumenti par labu šādai izvēlei minēta vēlme atbalstīt vietējos ražotājus (11%), uzticība Latvijas ražojuma kvalitātei un piemērotībai mūsu vides apstākļiem (9%), kā arī cenas un kvalitātes līdzvērtība ārzemju ražojumiem (9%).

Vairāk nekā puse respondentu - 52% cilvēku, iegādājoties krāsu, pievērš uzmanību tās izcelsmes valstij, liecina aptaujas dati. 29% aptaujāto respondentu dažādu iemeslu dēļ izvēlas Latvijā ražotu krāsu, ārzemju ražojumiem priekšroku dod 21%.

Galvenais kritērijs krāsas izvēlē ir cena (64%), tam seko dažādas krāsas īpašības, piemēram, draudzīgums videi un uzglabāšanas laiks (49%). Katrs trešais respondents krāsu izvēlas, vadoties pēc pārdevēju (33%) vai ģimenes locekļu, draugu, paziņu rekomendācijām (27%).

Cenas faktors salīdzinoši nozīmīgāks ir respondentiem Latgalē, bet dažādām krāsas īpašībām lielāku uzmanību pievērš seniori, kas vecāki par 60 gadiem, kā arī sievietes.

Vērtējot respondentu atbildes pēc ienākumu līmeņa, cilvēkiem ar salīdzinoši augstākiem ienākumiem (virs 1500 eiro mēnesī) nozīmīgs faktors krāsas izvēlē ir pārdevēja rekomendācija, cilvēki ar vidējiem ienākumiem lielu uzmanību pievērš dažādām krāsas īpašībām, bet ar zemiem ienākumiem - krāsas cenai.

Aptauja veikta 2024. gada martā sadarbībā ar "OMG Snapshots", aptaujājot 1007 respondentus vecumā no 18 līdz 74 gadiem Rīgā, citās Latvijas pilsētās un lauku teritorijās.

Svarīgākais