KM izsludinājusi iepirkumu žurnālistu drošības vērtēšanai

© Pixabay

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi iepirkumu, lai izraudzītos pētniecības pakalpojumu kompāniju, kas veiks žurnālistu un citu mediju profesionāļu drošības situācijas izvērtējumu, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmas (EIS) tīmekļa vietnē.

Paredzamā līgumcena ir 24 793 eiro, un līguma izpildes termiņš ir četri mēneši.

Iepirkumā izvirzīti nosacījumi, ka pretendentam iepriekšējo trīs gadu laikā bija jāveic vismaz divi pētījumi masu informācijas līdzekļu jomā, kur katra pētījuma apjoms naudas izteiksmē nav mazāks par šī konkursa līgumcenu.

Konkursā uzvarēs pretendents, kas piedāvās zemāko cenu, vienlaikus vērtējot arī speciālistu pieredzi un izpratni.

Kā ziņots, marta izskaņā prezentētas KM komandas un nozares kopdarbā tapušās mediju politikas pamatnostādnes 2024.-2027. gadam, kurās starp prioritārajiem mediju politikas virzieniem īpaši uzsverama žurnālistu pasargāšanu no naida runas un lielāka pašregulācijas veicināšana mediju vidē.

Tāpat vēstīts, ka nesen Latvijas Radio publiskā vēstulē vērsa sabiedrības uzmanību uz vārda brīvības un mediju neatkarības apdraudējumu, ko rada arī naida runas uzbrukumi žurnālistiem, kas rosina žurnālistus uz pašcenzūru. Vēlāk šim paziņojumam publiski pievienojās arī LTV.