Skrejriteņiem paredzēts ieviest OCTA; tas ietekmēšot arī citu transportlīdzekļu apdrošināšanas cenu

© Dmitrijs Suļžics/MN

Civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana jeb OCTA pašlaik nepieciešama visiem motorizētajiem transportlīdzekļiem, kas piedalās ceļu satiksmē. Elektrisko skrejriteņu gadījumā pagaidām apdrošināšanu iegādāties var, bet tas nav jādara obligāti, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Paredzēts, ka noteikums skrejriteņiem pirkt OCTA varētu stāties spēkā nākamā gada 1. janvārī. Finanšu ministrijā vērtē, ka apdrošināšana skrejritenim varētu izmaksāt līdzīgi, kā tas pašlaik ir mopēdiem, - no 20 līdz 50 eiro gadā.

Ieviešot OCTA skrejriteņiem, varētu tikt ietekmētas apdrošināšanas cenas arī citiem šo braucamrīku vadītāju transportlīdzekļiem, pieļauj apdrošinātāji.

Latvijā

Mākslas un seno priekšmetu restauratoru aprindās raisījušās bažas par to, ka pēc Latvijas Pareizticīgās baznīcas it kā atdalīšanās no Maskavas patriarhijas uz Krieviju ir izvests liels daudzums Latvijas Pareizticīgās baznīcas vērtīgo priekšmetu, kam ir mākslas vērtību statuss. Tas varētu būt noticis šā gada pavasarī vai agrāk, un šo “pasākumu” esot organizējusi pati pareizticīgo baznīca. Lai saprastu, kas ir noticis (vai nav noticis), “Neatkarīgā” meklē atbildes.

Svarīgākais