Piektdien vietām gaidāmas intensīvas lietusgāzes, iespējama arī krusa un lielas vēja brāzmas.

© Ruta Kalmuka/MN

Maija pēdējā diennaktī Latvijā būs mainīgs mākoņu daudzums, gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Naktī vietām īslaicīgi līs, nakts pirmajā pusē vēl iespējams zibens un pērkons. Pūšot lēnam vējam, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +12..+17 grādiem.

Dienā saule gaisu sasildīs līdz +23..+28 grādiem. Pēcpusdienā un vakarā no jauna augs lietus un negaisa mākoņi, tie pārvietosies no austrumiem uz rietumiem, ziemeļrietumiem. Vietām gaidāmas intensīvas lietusgāzes, iespējama arī krusa un lielas vēja brāzmas.

Pārsvarā pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš, piekrastē tas iegriezīsies no ziemeļu puses.

Rīgā tuvākajā diennaktī gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams pērkona negaiss. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no austrumiem. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +15..+17 grādiem, dienā tā sasniegs +27 grādus, par dažiem grādiem zemāka temperatūra saglabāsies pie jūras.

Latvijā

Ņemot vērā ierobežotās iespējas pieprasīt papildu finansējumu nākamā gada budžetā ierastajām nozaru ministriju prioritātēm, labklājības ministrs Uldis Augulis cenšas pamatot, kāpēc pensiju un ģimenes pabalstu palielināšana ir saistīta ar valsts drošību.

Svarīgākais