Apsūdz tēvu par seksuālu vardarbību pret savu meitu un audžumeitu

© f64.lv, Aivars Ķesteris

Austrumzemgales prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par vairākkārtēju seksuālu vardarbību pret savu meitu un audžumeitu, kuras nav sasniegušas sešpadsmit gadu vecumu, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais, dzīvojot kopā ar savu meitu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu, un izmantojot to, ka atradās divatā ar viņu un neviens netraucēja viņa prettiesisko darbību veikšanu, vairākkārtīgi veica seksuāla rakstura darbības ar cietušo.

Turklāt apsūdzētais tādas pašas noziedzīgās darbības veica arī ar savu 16 gadus nesasniegušo audžumeitu.

Tādējādi apsūdzētais ar norādītajām darbībām apdraudēja īpaši aizsargājamo nepilngadīgo cietušo meiteņu dzimumneaizskaramību un traucēja viņu normālu fizisko un garīgo attīstību.

Prokuratūra norāda, ja ir kaut mazākās aizdomas, ka bērns varētu būt cietis no seksuālas vai cita veida vardarbības, nekavējoties vērsties Valsts policijā.

Latvijā

Pamatīgu pārsteigumu kārtējo reizi sagādājis bijušais Šveices advokāts un bijušais arestētās mantas glabātājs tā dēvētajā Lemberga lietā Rudolfs Meroni – viņš šajā kriminālprocesā ir iesniedzis kasācijas sūdzību, kurā paziņojis, ka bijušais Ventspils mērs Aivars Lembergs nemaz nav arestētās mantas īpašnieks un nav pat šīs mantas patiesais labuma guvējs.

Svarīgākais